19-03-2016: Schijf E1 - De Fendert E2

Schijf E1 - De Fendert E2

Een uitwedstrijd in en tegen Schijf stond zaterdag 19 maart op het programma voor De Fendert E2. Eerder dit seizoen werd thuis vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen van deze tegenstander. E2 heeft de laatste tijd wat moeite met het scoren van doelpunten. Daar is dan ook veel op getraind de afgelopen week. De technische staf besloot bovendien een kleine tactische aanpassing te maken voor deze wedstrijd: de doelgerichte Wouter in de spits, en Thijme voor het overzicht op het middenveld.

In de eerste helft trok De Fendert vanaf de eerste minuut ten aanval. Dit resulteerde in veel kansen en corners voor De Fendert. Maar opnieuw viel het in de eerste helft niet mee om de bal tegen de touwen te krijgen. Niels en Thijme wisten beiden wel de lat te raken. Toch kon E2 vijf minuten voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong komen. Na een goede onderschepping van Lois werd Niels op het middenveld aangespeeld, die Wouter vervolgens diep stuurde. Wouter bleef kalm en schoof de bal prima laag langs de keeper.

Na rust werd de wedstrijd goed opgepakt door E2. Niels en Wouter waren al snel dichtbij een 0-2 voorsprong, maar het was opnieuw Wouter die in de 9e minuut van de tweede helft scoorde na goed storend werk van Jord. Dit voelde als een bevrijdende goal. Niels scoorde 3 minuten later de 0-3 en nog 1 minuut later schoot Wouter een prachtig afstandsschot in de kruising na een goede pass van Thijme: 0-4. De Fendert E2 was niet meer te stoppen. In de 18e minuut van de tweede helft schoot de prima spelende Robyn ongelukkig op de paal, maar Niels wist uit de rebound toch de 0-5 te scoren. In de laatste minuut werd het goede spel met een extra doelpunt beloond: Een schitterende aanval over een aantal schijven werd door Wouter goed afgerond, die daarmee zijn 4e treffer van vandaag maakte: 0-6.

Opnieuw stonden Lois, Jord en Davey achterin als een huis, die gaan echt niet opzij! Het was de vierde wedstrijd van dit seizoen zonder tegentreffer. Door de winst en uitslagen van andere wedstrijden neemt E2 de koppositie in, op de voet gevolgd door TPO/VOV en Kogelvangers. "De Kogel" is bovendien de tegenstander van volgende week. We kijken met z'n allen naar deze wedstrijd uit: tot volgende week!