19-09-2016: DVO'60 JO17-1 - De Fendert JO17-1

DVO'60 JO17-1 - De Fendert JO17-1

Zaterdag was het dan eindelijk zover, de echte test wedstrijd voor de jongens van JO17-1 oftewel het B1. Na twee bekerwedstrijden gewonnen te hebben met grote cijfers konden we het nu gaan laten zien tegen DVO’60 te Roosendaal. Toevallig staan deze jongens ook bij ons in de bekerpoule en hebben zij ook met ruime cijfers gewonnen van hun opponenten. Dus ook voor hen was het een testcase om te kijken hoever ze waren.

Na de gebruikelijke warming-up begonnen we om 13.00 uur aan de wedstrijd. DVO kwam sterk uit de startblokken terwijl onze jongens een stapje terug moesten doen en het bij het verdedigen moesten houden. Het was DVO die na zo’n twintig minuten op voorsprong kwam door een schot die door onze keeper verkeerd werd beoordeeld en over hem heen in de goal belandde: 1-0. Hierna werden de jongens wakker en gooide alle schroom van zich af en gingen weer lekker ballen zoals we van ze gewend zijn. Er werd een overtreding gemaakt op Deion net buiten de zestien. Jarne eiste deze bal op en krulde hem over de muur tegen de binnenkant van de tweede paal en ging voor de doellijn langs weer het veld in. Pech noemen ze dat, maar de jongens merkte dat ze meer grip kregen op het spel. Maar ook wij kwamen nog een keer goed weg omdat DVO een afstandschot zag belandden op de kruising. Maar zoals gezegd kregen we meer grip op de wedstrijd en de kansen gingen nu over en weer. Zo was het de spits van DVO die de zestien in kwam en gestuit werd door onze keeper die heldhaftig voor de man en bal dook en redding bracht. Er werd vervolgens gevraagd om een penalty maar deze werd weggewuifd door de scheids. De aanval daarop werd Bart onderuit gehaald in de zestien van DVO en floot de scheids resoluut en wees naar de penaltystip. Deion die koelbloedig achter het leer ging staan schoot hem vervolgens snoeihard binnen: 1-1. DVO was kennelijk van slag en de druk van ons bleef toenemen en zo gingen we rusten. In die rust hebben we de jongens duidelijk gemaakt dat ze meer moesten praten want er ging in de combinaties vaak dingen mis. En fysiek moesten ze het wat meer aanpakken. We werden te makkelijk opzij gezet en in de duels moest meer strijd komen.

De tweede helft begon en de jongens van de Fendert waren nu wel feller. De combinaties vloeide weer zoals we gewend waren en DVO kwam er niet meer uit in die beginfase. Door een mooie opgezette aanval was het Sieb die de verlossende 1-2 op het scorebord neerzette. Toch was het nog niet gedaan want na de aftrap veroverde onze jongens weer de bal en was het wederom Sieb die in de sprint zijn tegenstander voorbij ging en de bal keurig aflegde op de klaarstaande spits Deion die wederom netjes afrondde:  1-3. Een paar tegenstootjes kregen we nog te verwerken maar het was voornamelijk de rood- witte trein die vol op stoom was en alle aanvallen onschadelijk maakte. Bij DVO was de fut er inmiddels uit, maar wij daarentegen bleven gaan en de druk op doel van DVO bleef groot. Zo kwam door een vlekkeloze combinatie de bal weer bij Sieb terecht die hem keurig en beheerst binnenschoot: 1-4. De euforie was ten top bij de boys (en leiding natuurlijk). Een mooi openingsduel die met een 1-4 uitslag werd bekroond. Ik heb al een aantal namen genoemd, maar we moeten zeer zeker de andere jongens niet vergeten te benoemen. Dus Jordy, Benjamin, Tim, Per, Colin, Hein, Kenzo, Boris en Floris: ook jullie worden terecht benoemd in dit stukje omdat iedereen keihard gestreden heeft voor deze terechte overwinning.

Volgende week speelt JO17 weer thuis. Dan komt Bruse Boys op visite rond de klok van elf uur.