19-09-2016: De Fendert MO19-1 - Bevelanders MO19-1

De Fendert MO19-1 - Bevelanders MO19-1

Sinds dit nieuwe seizoen zijn de competitienamen bij de KNVB veranderd. Wat in de vorige seizoenen MA heette, is nu MO19, wat staat voor Meisjes Onder 19. Bij het oudste meisjesteam van v.v. de Fendert een zeer ruim begrip, met 1 dispensatiespeelster, 3 2e jaars A-speelsters, 2 1e jaars A, 6 2e jaars B-speelsters en zelfs 2 1e jaars B-talenten. Helaas hadden we deze zaterdag gelijk te kampen met 1 geblesseerde en 1 afwezige vanwege werkverplichting. Gelukkig speelde het MO15 ook thuis en kwam Mirte van Hoof na haar wedstrijd ook ons nog helpen.

We startten zoals u van ons gewend bent, vol op de aanval. Bevelanders uit het Zeeuwse Kamperland werd op eigen helft vastgezet. Waarbij het aan een aantal talenten goed te zien was, dat ze afgelopen woensdagavond een (zware) bekerwedstrijd (6 – 5 verloren) gevoetbald hadden. Er zat wat spierpijn in de benen, waardoor er in het 1e deel van de 1e helft matig bewogen en omgeschakeld werd. Vlak voor de drinkpauze counterde de sportieve Zeeuwse tegenstander zeer scherp en bij de 1e en enige kans was het direct raak, helaas voor ons 0 – 1 achter. Na de drinkpauze bleven we op zoek gaan naar het doel van de tegenstander. Na een dribbel in de 16 meter van de tegenstander werd Babette onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders dan hier een penalty voor geven. Deze werd door Britt van Vlimmeren onberispelijk binnen geschoten. Hierna creëerden we nog 2 goede kansen, maar deze werden te wild over en naast geschoten. Zo stond de 1 – 1 ruststand op het bord.

Na de pauze bleven we op jacht gaan naar de voorsprong. Maar het afmaken van kansen was vandaag niet ons sterkste punt. Gelukkig wel voor onze hulpkracht Mirte, want met een mooie effectbal krulde ze de bal in het doel en zette de meer dan verdiende 2 – 1 op het bord. Hierna probeerden de Bevelanders er vaker uit te komen, maar onze sterke verdediging en keepster gaven geen krimp en geen kans meer weg. Sterker nog: met mooie acties, goed overspel, hard werken en kansen creëren lieten we het publiek genieten. Helaas zonder nog meer te scoren, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. De najaarscompetitie begint zo lekker voor MO19, want de 1e (thuis) overwinning was een feit.

Volgende week spelen we uit tegen SJO FC De Westhoek in Scharendijke.