20-09-2015: Den Bommel 1 - De Fendert 1

Den Bommel 1 - De Fendert 1

De Fendert heeft in de lastige uitwedstrijd tegen Den Bommel een punt kunnen bijschrijven en dat was na 90 minuten enerverend voetbal dik verdiend. Vanaf het eerste fluitsignaal, maakten beide ploegen hun intenties meteen duidelijk. Den Bommel realiseerde zich dat hun sterkste gedeelte zich voorin bevindt en probeerde de bal daar te krijgen. De Fendert gokte op zijn snelheid achter de linies van Den Bommel. Het was Mitchell die het kansenfestival opende.

Meteen na de aftrap ging hij goed door en zijn ziedend schot ging maar net over. Den Bommel antwoordde met veel balbezit voorin, maar steeds kon De Fendert defensie er een voetje tegen krijgen.
Na een minuut of 15 zette Robert goed door op rechts en legde de bal terug op Nick. Nick draaide handig weg van zijn tegenstander, maar zijn schuiver kon door de Bommel keeper worden gepakt.
Niet veel later was het Mitchell, die met een magistrale steekbal Koen voor de keeper zette.
Koen, fel op de huid gezeten door 2 Den Bommel verdedigers, wipte de bal over de keeper, maar de deklat bracht redding voor Den Bommel.
Direct daarop was het weer Mitchell die Koen in stelling bracht en Koen mikte schuin voor de goal net naast.
Achteraf gezien misschien wel hèt cruciale moment van de wedstrijd kwam na een half uur.
Mitchell had gezien dat Robert de vrije ruimte in sprintte op weg naar de Den Bommel goal.
De slimme aanvoerder van Den Bommel had dat goed gezien en onderbrak de fraaie steekbal van Mitchell door hands te maken. Een 100% doelkans onreglementair stoppen, hoe zat het ook al weer met de spelregels? Enfin er werd anders besloten en Den Bommel mocht met 11 blijven staan.
Niet veel later leed de Fendert knullig balverlies op het middenveld, het team stond even uit positie, Den Bommel schakelde razendsnel en een voorzet vanaf recht werd tot doelpunt gepromoveerd (1-0).
Het energieke Fendert rechtte de rug. Er werd gestreden voor elke meter en de Fendert bleef loeren op de ruimtes. Na 36 minuten bereikte een prachtige pass van Bart, de naar binnen sprintende Robert. De Den Bommel verdediging aarzelde en dat was voor Robert net genoeg om alleen voor de keeper beheerst de 1-1 binnen te schuiven. Met de 1-1 werd ook de rust bereikt.
Na de thee kwam Den Bommel goed uit de startblokken. De thuisclub was vastbesloten om de 3 punten in eigen huis te houden en de Fendert moest terug.
In eerste instantie kon iedere gevaarlijke situatie worden gekeerd, maar na 60 minuten gebeurde wat op dat moment een logisch gevolg van het spelbeeld was. Den Bommel maakte 2-1 door de bal over de uitlopende Ronald te stiften. Weer was de Fendert aangewezen op achtervolgen en nu was het Den Bommel dat plooide. Een voorzet vanaf rechts werd door een Bommel speler met de hand beroerd. De scheids, die goed stond opgesteld, zag dat en wees resoluut naar de stip. Het was Mitchell die de pingel binnenschoot en zo de 2-2 op het scorebord bracht.
Nu was het Den Bommel weer dat voorwaarts trok, maar de Fendert beet van zich af. Het spel golfde op en neer, want beide ploegen zochten de winst. Die leek er te komen voor Den Bommel toen ook zij een strafschop kregen. Een doelpoging werd door Justin met de achterkant van zijn schouder(?) Of zijn rug(?) Of zijn arm(?) onbewust tegengehouden. Er is maar één man die dat bepaalt en dat is de leidsman. En volgens de regels is het dan ook nog rood, want zo zijn de regels nu eenmaal hè…..
De pingel werd feilloos benut en de Fendert leek met een nederlaag huiswaarts te moeten keren.
De “Red Machine” echter richtte zich nog één keer op en in een soort alles of niets offensief, kreeg de equipe van Paul van Buuren 3 corners. Het was Jaro die zijn hoofd tegen de bal kreeg, maar de Den Bommel keeper dook met een uitstekende reflex de bal uit het doel.
Nog een laatste vrije trap. De hoge bal kwam voor de voeten van Bart die uithaalde, de terugspringende bal weer inschoot. Ook deze inzet werd geblokt, maar de bal kwam weer bij Bart die nu (3x is scheepsrecht!) de 3-3 tussen een mêlee van spelers binnenschoof.
De treffer werd met luid gejuich ontvangen, het harde werken was niet voor niets geweest.
Weer trakteerden de mannen van de Fendert de weer talloze meegereisde supporters op een puike wedstrijd, met een geweldige inzet en veerkracht!