20-09-2015: WVV'67 MB1 - De Fendert MB1

WVV'67 MB1 - De Fendert MB1
Afgelopen zaterdag speelden onze MB1 talenten in het dorp van de Rijzende Weg, op het hoogste punt van Brabant. Sinds de start van dit team hebben we een keer of 7/8 tegen dit 11-tal gespeeld en telkens was de Woensdrechtse club de winnaar. Maar eens staan wij aan de goede kant van de score. Onze talenten beschikken al over een zeer mooi uittenue, echter de sponsoren vonden het nog niet helemaal af en hadden opvallende, bijpassende kousen gevonden voor de finishing touch.

In de trainingen en opstelling hadden we rekening gehouden met de sterke punten van de tegenstander, maar toch zijn we uitgegaan van eigen kracht. Brutaal pakten we het initiatief en zetten WVV met goed voetbal onder druk. Na zo’n 8 minuten veroverden we de bal halverwege de helft van de tegenstander en via een aanval over meerdere speelsters scoorde Angeline de dik verdiende 0 - 1. Even later kwam Babette goed door, maar schoot helaas op de paal. Helaas voor ons vielen kort na elkaar Hannah met polsklachten en Suzanne met bovenbeen spierklachten geblesseerd uit. Hierna kwam WVV wat beter in de wedstrijd en golfde het spel op en neer. Na diverse ongelukkige momenten in 1 actie, profiteerden de Woensdrechtse meisjes en zetten de 1 – 1 ruststand op het niet aanwezige scorebord.

Het 1e kwartier na rust werd er veel op het middenveld gespeeld zonder echte kansen aan beide zijden. Hierna brak het Fenderts kwartiertje aan. Van buiten de 16 krulde Angeline de bal kansloos achter de WVV keepster in de rechterkruising 1 – 2. Hierna probeerde WVV het een en ander, maar onze sterke verdediging, bestaande uit keepster Iefke, Daphne, Colette, Suzanne, Britt, Jessica en Demi (uiteraard elkaar afwisselend) gaf geen krimp. Sterker nog, na een goede onderschepping, counterden we razendsnel naar een 1 – 3 voorsprong door een bekeken schot laag in de hoek van Babette. Zou het dan toch gaan gebeuren . . .
Helaas voor ons kregen we te snel de aansluitingstreffer tegen door de behendige spits van de tegenstander en werd het 2 – 3. Het middenveld werkte, bestaande uit Floor, Frederique, Gaby, Jara, Anky, Hannah en Angeline werkte zeer hard, bouwde goed op en was zeer attent in de omschakeling. Maar toch werd een moment van onachtzaamheid afgestraft en kregen we in een spaarzame tegenaanval de deksel op ons neus en kwam de 3 – 3 eindstand op het bord te staan.
Voetballend waren we iets beter, met meer kansen, dus hopelijk komt de 1e overwinning tegen WVV in de thuiswedstrijd. Als iedereen fit blijft, zien we die vol vertrouwen tegemoet.

En weer met eenzelfde uitslag als het 1e. Toeval of niet? Volgende week spelen we in en tegen het sterke SC Gastel MB1. De wedstrijd begint om 12.30, komt allen, de toegang is gratis.
Hopelijk geven we dan weer het goede voorbeeld voor het 1e.