21-02-2016: FC Bergen C1 - De Fendert C1

Eindelijk was het dan zo ver; we mochten weer een wedstrijd spelen met de jongens van het C1. Een uitwedstrijd stond op het programma en wel naar FC Bergen, ‘altijd lastig’ wordt er in de volksmond wel eens gezegd. Daar aangekomen zag je dat er toch wat spanning was bij onze C1 spelers. Ferdy hield een praatje met de jongens om ze gerust te stellen en daarna naar buiten te gaan voor de warming-up. Hierna de puntjes nog even op de ‘i’ zetten in het kleedlokaal om te gaan beginnen aan de strijd. Ik schrijf bewust strijd omdat we thuis ook al moeite hadden met deze jongens. En omdat je bij dit soort verenigingen nooit weet wie er speelt moeten de mouwen zeker opgestroopt worden. Na het zien van de tegenstander zagen we inderdaad wat andere gezichten, maar goed we begonnen voortvarend.

Zo was het al na een minuut of 10 bijna raak voor ons. Een bal dat uiteen spatte op de lat had meer verdiend zeker gezien de mooie aanval die er aan vooraf ging. De druk was hoog van onze kant en Bergen kwam er niet echt aan te pas. De volgende aanval was dan ook van hetzelfde kaliber als de eerste en belandde helaas weer op de lat na wederom een nette opgezette aanval. Een brilstand met rust, maar het vertrouwen was er bij onze jongens. Na rust werd het allemaal wat grimmiger. Bergen was duidelijk uit de kleedkamer gekomen met een missie om te gaan winnen. Duels werden feller en dat mag/kan ook mits het fair gebeurd. De goedleidende scheidsrechter probeerde het ook in de gaten te houden maar ook hem ontging wel eens wat. Onze jongens bleven strijden en hielden stand tot 15 minuten voor het einde. De rechtsbuiten van Bergen ging door, maar was uit buitenspelpositie vertrokken waardoor dit doelpunt werd afgekeurd. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Onze jongens zette nog even aan in deze slotfase van de wedstrijd. Met een hele mooie aanval maakte Deion de enige treffer. Schitterend om op deze manier te winnen in een zinderend schouwspel, waarbij het publiek heeft genoten, waar één terechte winnaar uit voort kwam.

Volgende week spelen de jongens van het C1 een bekerwedstrijd thuis tegen Unitas ’30 onder de 14.  Dit schijnt een speciaal team te zijn dus dat belooft een mooie wedstrijd te worden.