21-02-2016: Halsteren E5 - De Fendert E2

De Fendert E2 speelde zaterdag 20 februari zijn eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in en tegen Halsteren tegen de plaatselijke E5. Op overtuigende wijze wist De Fendert de drie punten mee naar Fijnaart te nemen. Met goed en verzorgd voetbal stond na 50 minuten spelen een 0-4 eindstand op het bord.

In de eerste helft had E2 de wedstrijd prima onder controle. Er werden weinig kansen weg gegeven en een aantal mooie kansen gecreëerd. Zo stuurde Thijme na 10 minuten spelen Mareno alleen op doel af, die net naast schoot. Even later was het toch raak: In een druk doelgebied wist Niels zich knap vrij te spelen, waarna hij de 0-1 binnenschoot. Na een goede kans van Wouter (knappe redding keeper Halsteren), liet de thuisploeg ook van zich horen. Waar Halsteren tegen de paal schoot, viel de 0-2 op een mooi moment aan de andere kant: uit een prima voorzet van Thijme kopte Niels de bal fraai in het doel.

Na rust ging De Fendert door waar het gebleven was: weinig kansen weggeven en zelf gevaarlijk worden voor de goal van de tegenstander. Thijme zette Niels alleen voor het doel, echter werd het schot geblokt. Mareno kon uit de rebound met een droog schot in de linker hoek toch de 0-3 binnen schieten. Na deze tussenstand zakte E2 heel even weg, waardoor Halsteren wat gevaarlijker werd. Dit was echter van korte duur: onder leiding van keeper Davey en verdedigers Lois en Jord werd de wedstrijd weer goed opgepakt. Er volgden een aantal mooie aanvallen en kansen via Wouter, Robyn en Thijme. Niels zette een prachtige aanval vanuit het middenveld op, die Robyn aan de linkerkant van het veld kon bereiken. Met haar snelheid en techniek wist ze op de achterlijn de bal voor te geven, waarna Mareno, opnieuw uit een rebound, de 0-4 in de kruising schoot: schitterende goal! Aan het einde van de wedstrijd schoot Thijme nog een indraaiende corner met zijn linker voet op de kruising.

Kortom: een aantrekkelijke wedstrijd voor de meegereisde supporters, een goede wisselwerking tussen verdediging, middenveld en aanval, hard gewerkt, weinig kansen weg gegeven en de “0” gehouden, mooie aanvallen opgezet, kansen gecreëerd en 4x gescoord. Oftewel: tevreden trainers/coaches langs de kant.

Volgende week ontvangen we in Fijnaart de E1 van Schijf.