21-09-2015: Prinsenland 2 - De Fendert 2

Prinsenland 2 - De Fendert 2

De goede wedstrijd van de reserves tegen WHS heeft een mooi vervolg gekregen in de derby tegen Prinsenland 2. Niet zozeer het veldspel maar de strijd bracht deze keer de punten voor de ploeg uit De Fendert. Halverwege de 2e helft sloeg Sven weer toe met een bekeken bal over de goalie, wat de 1-2 betekende. Voor de rust had Serge al met een mooie goal voor een voorsprong gezorgd, maar op slag van rust scoorde Prinsenland de gelijkmaker. Die domper hebben we dus prima verwerkt in de 2e helft,

en zo de punten met wat kunst en vliegwerk mee naar huis genomen.

De seizoenstart van de blauw-witten uit Dinteloord was prima met 2 gespeeld / 6 punten en gezien de fusie van de 2 verenigingen in Dinteloord, kon een zware wedstrijd worden verwacht. De Fendert startte goed en Prinsenland liet het initiatief aan ons. Al snel was duidelijk dat Prinsenland een snelle counter kan spelen en dus was het zaak achterin de controle te houden. Grote kansen kwamen er voor beide goals niet, maar dat had mede te maken met een vlaggenist die dacht dat hij moest vlaggen bij elke bal die op de helft van Prinsenland belandde. De Fendert had een licht veldoverwicht en wist dat na circa een half uur spelen ook in een voorsprong om te zetten. Een mooie strakke pass van achteruit werd door Serge goed gecontroleerd. Daarna kapte Serge zijn man uit en schoot met veel gevoel de bal in de verre hoek achter de goalie van Prinsenland. Nadat de blauw-witte vlagger de doorgang naar de 0-2 nog enkele keren had geblokkeerd, kreeg Prinsenland hulp van de scheidsrechter bij de gelijkmaker. Een makkelijk gegeven vrije trap werd in de slotseconde niet goed door ons verwerkt en dat was een flinke tegenvaller.

Na de rust was niet te merken dat we hier door uit ons spel waren. Het spel golfde op en neer, zonder dat daar direct grote kansen uit ontstonden. Het spelbeeld was feitelijk andersom; Prinsenland probeerde vanuit de opbouw voor de aanval te kiezen en De Fendert op de counter. Daar werd dan ook de 1-2 uit gescoord. Nadat de scheidsrechter begreep dat de grensrechter van Prinsenland het spel nog niet begreep, liet hij geheel terecht nu wel doorspelen. Dat zorgde voor wat verwarring en daar kon Sven dankbaar gebruik van maken. De keeper stond wat te ver voor de goal en dat werd hem fataal. Daarna kwam Prinsenland gevaarlijk opzetten. Met flink wat geluk bij enkele hachelijke situatie voor onze goal, konden we uiteindelijk toch de punten bijschrijven op ons totaal. Laatste kwartier was het vrij hectisch met nog 2 rode kaarten, gelijk verdeeld, maar De Fendert kan de punten uit het vuur slepen. Mooie overwinning, op naar volgende week. Wederom een tegenstander zonder puntverlies tot op heden, dus we kunnen rekenen op een zware pot. Maar dat zijn vaak de leukste!!

Ben & Ruud