21-11-2015: De Fendert E1 - Seolto E1

De Fendert E1 - Seolto E1
Een minuut stilte...en de overwinning !! Vandaag stond de derby op het programma tegen Seolto E1. We begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs van een week geleden. Netjes gedaan jongens ! De uit wedstrijd tegen de streek rivaal uit Zevenbergen hadden we met 7-5 verloren, dus hadden we vandaag iets goed te maken.

Na op rij een aantal wedstrijden te hebben verloren, besefte de technische staf en de spelers dat het anders en beter moest. De laatste weken ligt de focus bij het positie- en taakspel. Dit heeft vorige week tegen Kogelvangers al zijn vruchten afgeworpen door een ruime overwinning te halen tegen de jongens uit de ‘’Stad’’.
Vandaag begonnen we meteen sterk door de tegenstander vast te zetten op eigen veld. Wij scoorden de 1-0, terwijl de tegenstander nog niet op onze helft was geweest.
Het positiespel werd gehandhaafd en ook de taken werden super uitgevoerd. Er werd gecombineerd en waar gebuffeld moest worden werd gebuffeld.
We gingen de rust in met een 4-0 voorsprong en droog weer…..
In de rust hebben we de jongens bewust gemaakt dat we een snelle treffer na rust moesten voorkomen, zodat Seolto geen vleugels zou krijgen. Dat was niet tegen dovenmans oren gezegd…..
Buiten gekomen hadden zich de eerste regen druppels al gemeld, maar dat was nog geen probleem. Daar smelt je niet van.
Vanaf de eerste minuut pakten we het weer op en gingen er vol tegenaan. Als snel viel de 5-0 en de 6-0. Seolto wist even niet meer waar het Oosten en het Westen lag. Dat de inmiddels harde regen uit het westen kwam wisten wij wel.
De harde regen in combinatie met hagel zette Ricardo, een van de betere jeugdscheidsrechters die die vv De Fendert rijk is, aan tot een moedige beslissing om de wedstrijd af te fluiten. De eindstand was daarmee beslist op 6-0. De punten zaten in de pocket en ook Mats heeft vandaag zijn fel begeerde 0 gehouden.
De technische staf kan terugkijken op een geweldige overwinning, waarin werd gewerkt en gecombineerd.
Dat het kritische oog van onze jeugd coördinator Jeroen en de support van onze geblesseerde Mare een steentje heeft bijgedragen weet ik wel zeker.
Een dikke proficiat !!

!!