22-11-2016: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Daan Nieuwkoop!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Daan Nieuwkoop!

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de strijdt aanbindt tegen DHV, is niemand minder dan... Daan Nieuwkoop onze pupil van de week.

Onze vliegende reporter sprak Daan voor de maandagavond training van JO9-1, waar Daan deel van uitmaakt. Hoewel Daan normaal gesproken papa Gerwin (trainer van JO9-1) helpt met het pakken van de spulletjes, maakte hij gelukkig tijd voor dit diepte interview.

Daan speelt dus in de Fendert JO9-1 en daar speelt hij voornamelijk als mid-mid. Daan vindt dit een fijne positie, omdat hij dan veel kan doen en omdat dat gewoon zijn beste positie is. Daan heeft een hele goede mentaliteit, is redelijk snel en beschikt over een prima schot. Toen onze vliegende reporter aan Daan vroeg wat zijn mooiste voetbalmoment was, antwoordt Daan: “Het kampioenschap met de MP1 vond ik geweldig mooi!”.

Een grote wens van Daan is om later profvoetballer te worden. Daar heeft Daan zeker de capaciteiten voor, zo vertelt hij. Onze vliegende reporter hoopt natuurlijk ook dat Daans wens uitkomt. De favoriete club van Daan is Ajax. Op de vraag van onze vliegende reporter of papa dit wellicht een beetje heeft gestuurd, beginnen zijn oogjes veelbetekenend te twinkelen... Naast zelf voetballen speelt Daan op de computer graag FIFA 17.

Daan, van 16 juni 2008, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit wordt zijn 4e seizoen. Daan zit op de Kennedyschool in groep 5 bij juf Elma. Hij vindt de juf erg lief. Zijn lievelingsvak is Gym en wat ook heel leuk is op school is het buiten voetballen.

Als Daan thuis het menu zou mogen samenstellen, wordt het friet, maar dan wel zonder mayonaise. De lievelingsspeler van Daan is Ronaldo: “Ronaldo heeft een keihard schot en hij kan ook mooie trucjes”.

Wij wensen Daan veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!