24-05-2018: JO11-2 kampioen!

JO11-2 kampioen!

Woensdagavond 23 mei uit bij Alliance JO11-3 moest het gebeuren voor de mannen van De Fendert: JO11-2 zijn bij een overwinning kampioen. Alliance zal wel alles in de strijd gooien om hun JO11-2 nog een kans te geven om kampioen te worden.

De spanning is af te lezen van alle gezichten de één is rustig de ander druk en een ander wil laten zien wat hij kan. Wat speelt er toch in die koppies. Ze willen in ieder geval allemaal hetzelfde WINNEN.

Dit laten ze ook zien als we om 18:45 uur beginnen tegen een op een aantal posities versterkt Alliance. Er wordt voor iedere grasspriet gevochten en onze keeper houdt zijn doel knap schoon. Wijzelf scoren een mooie goal door een afstandsschot van Niels. Er zijn wat protesten bij de tegenstander maar hieraan wordt geen gehoor gegeven door de uitstekend fluitende scheidsrechter. Verder blijft het spannend maar we gaan met een 1-0 voorsprong rusten. We liggen op koers.

De rust wordt op het veld afgewerkt, de mannen worden weer scherp gezet en de leiders gegeven aan dat ze moeten blijven knokken, dan komt het goed.

De 2e helft geeft hetzelfde beeld als de eerste helft veel spanning geen geweldig voetbal van onze mannen maar wederom wordt er gestreden voor iedere centimeter. Onze keeper houdt er wederom een aantal ballen knap uit. Vooral een aantal schoten van hun laatste man zijn gevaarlijk. Maar we houden stand en vanuit een uitbraak scoort Nick de 2-0. Het moet gezegd worden deze wedstrijd zijn we efficiënt omgegaan met onze kansen want we hebben er niet veel gehad. Alliance zet hierna nog meer druk, helaas maken ze hierdoor net voor tijd nog een goal waardoor de het nog erg spannend is geworden. Maar het feest gaat helemaal los als de scheidsrechter het eindsignaal geeft, einduitslag 1-2, we hebben gewonnen. Spelers, leiders en ouders vallen elkaar in de armen.

De penalty’s worden nog wel genomen maar die zijn niet belangrijk feesten dat is belangrijk. Het feest is nog even doorgegaan van het veld tot in de kleedkamer, douchen met je tenue aan en zingen. WIJ ZIJN KAMPIOEN WIJ ZIJN KAMPIOEN. Nu zaterdag de huldiging op de club.

Wij als leiders zijn super trots op de spelers, ze hebben het hele seizoen geknokt voor wat ze waard zijn. Maar waar we ook vooral heel goed voetbal hebben gezien met super aanvallen die je bij de profs zou willen zien, geweldige verdedigende acties en een keeper met super reddingen. Met als misschien wel de mooiste prestatie tegen de concurrent Alliance JO11-2 die we met geweldig spel met 11-1 op rolden. Met 1 verloren wedstrijd, 1 gelijkspel en de rest alleen maar overwinningen zijn we de terechte KAMPIOEN.