24-09-2016: De Fendert JO13-2 - Sliedrecht JO13-3

De Fendert JO13-2 - Sliedrecht JO13-3

Ook zaterdag waren de weergoden ons goed gezind. Op het menu stond een zonovergoten zaterdagochtend met de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht JO13-2. Fantastisch !! Helaas moesten we het vandaag doen zonder onze top coach Erik.

Na de winst van vorige week stonden we vandaag weer voor een nieuwe klus. Sliedrecht was voor ons nieuw, dus geen idee wat ons te wachten stond. Vandaag was Joshua de captain, dus ook leider van de warming-up. De mannen volgden en als snel zag je de concentratie stijgen. Geen woorden en strakke bekjes waren het resultaat. Prachtig om te zien hoe die gasten naar een wedstrijd toe leven.

Na de aftrap begon het eigenlijk een beetje mat. De Fendert moest duidelijk nog even scherp worden, dat gebeurde ook na vijf minuten. Ondanks het toch wel betere veldspel van Sliedrecht waren wij een team die voor elkaar keihard werkten, want we weten als je de 0 houdt dat je nooit verliest!! We knokten en we gingen ook beter spelen. Florijn die achterin zijn verdediging regisseerde en met een zeer scherpe rugdekking de boel achterin dichthield. Dit resulteerde halverwege de eerste helft met een vlijmscherpe aanval die keurig werd afgerond door Finn. Hoppa 1-0 voor tegen Sliedrecht. Tot de rust kreeg Sliedrecht nog wel wat kansjes, maar dat was te verwaarlozen.

In de rust de jongens geprezen om hun werklust en teamwork. Erop gewezen dat we vanaf de aftrap weer scherp moeten zijn…..doen we coach……….

Na de rust stond binnen 2 minuten gelijk, dus toch weer even te gemakkelijk begonnen. Inmiddels zijn Stijn en Dylan in het team gekomen. Stijn staat meer als zijn mannetje op het middenveld en Dylan altijd lekker bezig in de spits. Ook vandaag weer en zorgde voor een prima doelpunt in het doel van Sliedrecht: Voorsprong 2-1. Dit gaf vertrouwen. Daan, Joshua en Koen waren onvermoeibaar en lieten geen gaatje vallen en als het er viel werd dat gedicht door Florijn. Op het middenveld werd gestreden door Robin, Yorick, Stijn en Tijn. Ook hier werd niet veel weggegeven. Collin, de heel de wedstrijd had gewerkt en gesleurd, werd moegestreden gewisseld. Zo stond Dylan en Finn in de voorhoede. Sliedrecht was inmiddels wel begonnen aan een slotoffensief, maar een counter van onze kant en een prachtig afstand schot van Finn gaven we de genadeslag: 3-1 !

Met nog 5 minuten op de klok was het weer billenknijpen geblazen. Sliedrecht zette echt grote druk op onze kant en Sliedrecht maakte nog wel de aansluitende treffer, maar  helaas te laat. Eindstand 3-2. De koppositie werd hierdoor gehandhaafd en met een geweldig positief team en een trotste leiding kijken we weer uit naar volgende week. Dan helaas zonder Dylan en Ilona, maar dat gaan we proberen op te vangen.