24-09-2017: De Fendert VR1 - ST NOAD'67/Vosmeer VR1

De Fendert VR1 - ST NOAD'67/Vosmeer VR1

Het was een broeierige zaterdag. Ondanks dat het eind september was, lag de temperatuur als een warme deken op de huid van onze gladiatoren. De zon scheen fel en bleef boven de paar wolken die er hingen uit komen. Een voor een druppelden de dames het veld op. Wilmiek kreeg de aanvoerdersband om, vanwege het afwezig zijn van onze vaste aanvoerster Marjolein. Wilmiek heeft verdiend de band gedragen en wederom laten zien waarom ze deze verdiend heeft.

De scheidsrechter floot af. Meteen werd er druk gezet op de tegenstander. De dames van NOAD speelde prima in driehoekjes over. Het jagen was meer voor de sier, dan dat het echt wat opleverde. Toch waren het de dames van De Fendert die de meeste kansen wisten te creëren. Met een onvermoeibare Eefke op het middenveld, werden veel ballen bij de spitsen afgeleverd. Eefke was dan ook degene die een schitterende bal in de diepte gaf, waar Tess achteraan kon sprinten. Deze wist de bal binnen te houden bij de achterlijn. Met een snelle beweging was ze voorbij de verdedigster en kon ze kiezen uit Marion en Wietske. De keuze was al snel gemaakt en de bal werd geschoten op een snel inkomende Marion. Toch was het Wietske die de bal halverwege onderschepte, naar links draaide en de bal achter de keepster wist te schieten. De druk was enigszins van de ketel. Toch waren de dames nog steeds op de hoede voor de snelle counter van de tegenstanders.

De 2-0 liet niet al te lang op zich wachten. Door een goede samenwerking van Sharon, Marleen en Wietske, wist die laatste de bal op randje 16 te krijgen. Vanuit een moeilijke hoek besloot Wietske een schot op doel te geven. Vlak voordat de keepster de bal kon pakken, raakte een verdedigster van NOAD de bal nog aan. Dit kleine tikje was genoeg om de bal in het net te zien verdwijnen.

De tegenstanders namen weer uit en wederom werd er weer druk gezet op de dames van NOAD. Marleen vloog van links naar rechts over het veld heen en won vrijwel elk duel. Bij elke corner van de rechterkant werd er gezocht naar het hoofd van Marleen. Bij de derde corner werd er door Tess de bal met een curve richting doel ingeschoten. Deze bal miste alle speelsters, behalve eentje van NOAD, waardoor de bal ook in het doel verdween. Met 3-0 werd de rust in gegaan.

De tweede helft was een beetje zoeken. Ondanks mooie ballen van Chantal, Steffie en Linda, werd het doel niet gevonden. Esther werkte samen met Ilse hard aan de rechterkant om de ballen bij de spitsen te krijgen. Alle ballen die bij de verdediging kwamen, werden weggewerkt door Demi en Chantal. Marjet kwam hard uit om de doorgebroken speelsters te onderbreken. Één wedstrijd onderweg en nog steeds een schoon doel. Uiteindelijk werd er toch nog een gigantische kans gecreëerd. Er werd hands gemaakt in de 16 en Marion mocht de bal op de stip leggen. Rustig en koel zoals ze is, schoot ze de bal keihard langs de keepster. 4-0 was een mooi uitgangspunt.

En toen opeens was daar weer een corner. Ilse had laten weten dat ze graag de bal wilde hebben. Met een grote boog kwam die haar kant op. Wat er precies gebeurde weet ze nog steeds niet, maar de bal eindigde uiteindelijk tussen een mannetje of 5. Toch zag ze een kans om in te rennen en de bal nog een harde trap op doel te geven. Deze werd helaas verdedigd en er kwam nog een corner uit. De corner werd weer genomen en ging met een mooie curve richting het doel. Daar stond Evy. Evy sprong boven iedereen uit en kopte de bal. Helaas ging de bal net over de lat.

Een tien minuten voor tijd was het tijd voor een publiekswissel voor Marion en kwam Wietske weer het veld in. Er werd weer op hetzelfde niveau door gespeeld. Sharon zag Wietske op de linkerflank en gaf de bal af. Wietske hoorde en zag Tess roepen om de bal op randje buitenspel en gaf de bal in de diepte. Tess rende achter de bal aan met een verdedigster achter haar aan. De keepster kon door een laatste kleine tik niet bij de bal komen en Tess kon er omheen, om vervolgens de bal in het net te leggen. De 5-0 was een feit. Een kleine 3 minuten later werd er afgefloten en was er euforie alom. Voordat iedereen bij de kleedkamer was, stond Wietske al met een koude Heineken in haar hand.

Meiden super gewerkt voor elkaar !!

Op naar de volgende wedstrijd,

Een team, een taak!