24-10-2018: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jaidan Bervoets

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jaidan Bervoets

Woensdagavond, een schitterend zonnetje kleurt de velden van Sportpark “De Fendert” in een warme gouden gloed. De velden zijn weer ingenomen door talloze trainende kinderen. Zo ook de jongens van De Fendert JO11-2.  De warming-up is begonnen. Dribbelende spelers en een keeper in een prachtig tenuetje doet zijn oefeningen in de buurt van de goal. Wij spreken Jaidan Bervoets op veld 2. Jaidan maakt deel uit van het talentvolle JO11-2 team van De Fendert. De positie die Jaidan daarin inneemt is een hele belangrijke. Jaidan is namelijk keeper en nog een erg betrouwbare ook!

Ze zeggen dat keepers keepers `geboren worden´ en dat je ze niet kunt maken.Wanneer onze Vliegende Reporter Jaidan spreekt merkt hij dat we inderdaad met een geboren keeper praten. `Dat ik keeper ben geworden is het mooiste moment uit mijn voetbalcarrière`, vertelt Jaidan. Papa was eerst sceptisch, hij dacht dat ik dat niet zou kunnen…` Jaidan, van 21-08-2008, zit al 6 jaar op voetbal. `Op mijn 4e ben ik al begonnen!` Op de vraag van onze Reporter, waarom Jaidan keepen zo leuk vindt, antwoordt hij: `Ik vind het fijn in de goal, omdat ik veel problemen voor het team kan oplossen.` Jaidan is fan van De Gea van Man. United. `Zijn spel is heel mooi, hij is vooral sterk in overtal situaties en 1 op 1. Onze Vliegende Reporter staat paf van zoveel (keepers)wijsheid. Zelf vindt hij een redding rechts bovenin de kruising zijn mooiste redding.

Jaidan zit in groep7 van de Springplank, bij juf Amanda, die wel een beetje streng is. Zijn favoriete vak op school is Rekenen. `Ik vind het leuk om op de laptop te rekenen, want de uitleg via de laptop is goed. Op de vraag van onze Reporter wat hij later wil worden, antwoordt Jaidan, niet erg verrassend: ”Profkeeper!”. De favoriete club van Jaidan Ajax, dit tot groot verdriet van papa, die een groot Feijenoord-fan is. Wanneer onze vliegende Reporter Jaidan vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Salade met spekjes en groentes.” Onze Reporter merkt dat Jaidan staat te popelen om weer bij zijn vriendjes aan te sluiten die plezierig aan het trainen zijn, maar voor dat gebeurt poseert hij op de traditionele “Pupil van de Week foto” voor het reclamezeil van zijn vader!

Wij wensen Jaidan veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!