25-03-2018: Het Sterrenteam wint 3e editie Voetbalquiz

Het Sterrenteam wint 3e editie Voetbalquiz

Op vrijdag 23 maart namen 92 deelnemers deel aan de derde editie van de voetbalquiz. De deelnemers werden aangemoedigd door diverse supporters, wat resulteerde in een gezellig volle kantine met ruim 100 enthousiaste betrokkenen.

Quizmasters Sander Wierikx & John Dingemans namen alle deelnemende spelers mee in een avond vol lastige vragen, informatieve toelichtingen, prachtige beelden en geluidsfragmenten en hier en daar een vleugje humor.

Er waren 4 rondes van 10 vragen, waarin meerkeuze en open vragen gesteld werden in 10 verschillende categorieën. Zo moesten de deelnemers antwoorden geven op vragen over het afgelopen kampioensjaar van Feyenoord, WEURO 2017 en “Oranje op zijn slechtst”. Er werden ludieke beelden afgespeeld en uiteraard toonden we weer foto’s van objecten langs de West-Brabantse velden.

Een speciale categorie was in het leven geroepen voor een clubicoon van v.v. de Fendert: Kees Rombouts. Met een filmdebuut voor Sander Wierikx, Jan Frijters, Joost Frijters, Frank van der Weerd, Hans Rombouts en Erik Nachtzaam vertelden zij mooie anekdotes over onze voorzitter. Met deze beelden kregen we het aanwezige publiek, inclusief Kees zelf, toch eventjes stil: met veel respect werd er geluisterd naar de mooie woorden van zijn vrienden en familie, gevolgd door een quizvraag over Kees.

Naast de ronde vragen waren er ook 3 bonusvragen, waarin extra punten konden worden verdiend: In de eerste bonusvraag kregen de deelnemers 10 geluidsfragmenten te horen van bekende voetbal Nederlanders: het invullen van de juiste achternaam bij deze geluidsfragmenten leverde extra punten op.
In de tweede bonusvraag moesten de deelnemers 10 oude stadions koppelen aan 10 nieuwe stadions, waarbij ook de juiste clubnaam vermeld moest worden: een leuke, maar lastige vraag.
De derde en laatste bonusvraag ging over “vergeten voetballers”: Door aan te geven bij welke club deze 20 voetballers op dit moment actief zijn, konden bonuspunten behaald worden.

Alle antwoorden werden op vakkundige wijze nagekeken door de strenge doch rechtvaardige jury: Linda Bolluijt, Linda Knops, Jolanda Vriens, Claudia Bevaart, Edith Oostvogels en Thijme Wierikx. De puntentelling wees uit dat Perry Kouters en Bas van Sprundel een beroep mochten doen op de tweede plaats. Wilmiek Deijkers en Suzanne Beerendonk waren de verrassende nummer 3.

Maar de WINNAARS van de derde editie van de voetbalquiz zijn met 65 punten: Arjan Wagemakers en Stefan den Hollander, oftewel: Het Sterrenteam. Zij mogen zich een jaar lang “De voetbalkenners van v.v. de Fendert” noemen en de UEFA Nations League wedstrijd tussen Nederland en Duitsland gaan bezoeken.

De volledige uitslag is hier te bekijken.

De foto’s van de quiz vinden jullie terug op de Facebookpagina van v.v. de Fendert.

De organisatie bedankt alle betrokkenen voor het maken van deze quiz tot een succes en zeer geslaagde avond!

Tot volgend jaar!