25-04-2016: De Fendert E2 - SC Gastel E3

De Fendert E2 - SC Gastel E3

Afgelopen zaterdag 23 april had E2 de mogelijkheid om kampioen te worden in de 4e klasse. Een gelijkspel of winstpartij had genoeg geweest om eerste te worden in deze spannende competitie. SC Gastel won echter met 1-3 in Fijnaart, waardoor zij met de eerste plek er vandoor gaan. Ontzettend jammer dat de jongens en meiden van De Fendert E2 zichzelf niet beloond hebben, want ze hadden zeker meer verdient!

De spanning was van de gezichten af te lezen. Omgaan met kampioensstress blijkt niet eenvoudig. Toch begon De Fendert goed aan de wedstrijd en kon het na 9 minuten op 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Wouter, die uit de rebound na een schot van Niels wist te scoren. Vijf minuten later scoorde Gastel de gelijkmaker: 1-1. SC Gastel kwam steeds beter in de wedstrijd. Waar Wouter aan de ene kant op de lat schoot, wist SC Gastel 2 minuten voor rust op 1-2 voorsprong te komen. Met een achterstand gingen we dan ook de rust in.

Tijdens de rust even een aparte kleedkamer opgezocht om de koppies bij elkaar te steken. We wisten dat het moeilijk ging worden vandaag, de spanning op de spelers was merkbaar. Maar natuurlijk spraken we af om er in de tweede helft met z'n allen voor te gaan, er was immers nog niets verloren. Aan de inzet lag het de tweede helft zeker niet, wat hebben ze geknokt. Voetballend ging het wel moeizaam, enerzijds door de spanning, maar anderszijds ook door het goede spel van de tegenstander. Het lukte wel om wat kleine kansen te creëren, maar beide keepers hadden vandaag een goede dag. In de 13e minuut van de tweede helft kon SC Gastel zelfs op 1-3 voorsprong komen. Een beetje geluk zat er vandaag jammer genoeg niet in. Na het fluitsignaal waren er natuurlijk tranen en teleurstelling. En dat mag ook! Het duurde echter niet lang voordat de lachjes weer terug op het gezicht kwamen bij deze kanjers. De manier waarop de spelers met deze teleurstelling omgegaan zijn verdient een groot compliment: andere (volwassen) mensen kunnen hier zeker wat van leren! Het was het bewijs, dat de jongens en meiden zich niet alleen als voetballer ontwikkeld hebben dit seizoen, maar ook als mens. Het geeft een trots gevoel dat we dit met z'n allen (spelers, technische staf, supporters en ouders) voor elkaar gekregen hebben. Een groot compliment!

Met de tweede plek mogen we ons echte Nederlanders noemen: vele topsporters gingen ons voor in het net niet binnenhalen van de hoofdprijs. Winst en verlies zitten ongelooflijk dicht bij elkaar. Ondanks het verlies hebben we een prachtige ochtend gehad en 's avonds een feestje gevierd.

Eén van de spelers sloot de gedenkwaardige dag, het was inmiddels al zondag geworden, af met de woorden: "Pap, wat hebben we het goed gedaan dit seizoen en wat was het een leuke dag vandaag, hè? Dit moeten we vaker doen!" De vader zei niets, maar knikte berustend. We wisten allebei dat we een mooie herinnering gemaakt hebben...

Op de Facebookpagina van v.v. de Fendert zijn foto's van deze dag te bekijken.

De komende maand speelt E2 geen competitiewedstrijden meer, maar we gaan het seizoen leuk afsluiten door met veel plezier te trainen, vriendschappelijk te voetballen, mee te doen aan de vrienden- en vriendinnendag en het toernooi bij Kogelvangers.

Bedankt voor het leuke seizoen!

Technische staf E2