25-09-2016: SC Gastel JO11-4 - De Fendert JO11-3

SC Gastel JO11-4 - De Fendert JO11-3

Afgelopen zaterdag stond de derby SC Gastel JO11-4 - De Fendert JO11-3 op het programma. Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd nipt verloren en wilden zich vandaag graag revancheren in deze klassieker. Gastel is een geduchte tegenstander waar het altijd lastig winnen is, maar De Fendert begon vol vertrouwen aan deze wedstrijd. Beide ploegen startten sterk en vanaf de eerste minuut was het een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams.

In de 11e minuut wist de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te komen. Gastel kon echter niet lang genieten van deze voorsprong, want twee minuten later wist Robin met een knap schot vanaf de zijkant de gelijkmaker binnen te schieten. Met een 1-1 ruststand ging we aan de limonade.

Na rust gingen alle remmen los bij De Fendert. Met veel strijdlust wist JO11-3 mooie kansen te creëren. In de 4e minuut van de tweede helft kwam De Fendert op een 1-2 voorsprong. Een scherp voorgelegde corner van Kai werd koelbloedig afgerond door zijn maatje Yannick. Vijf minuten later kwam Gastel echter weer op gelijke stand: 2-2. Maar ook dat duurde niet lang. In de 10e minuut van de tweede helft schoot Milan een vrije trap van grote afstand met een keiharde pegel tegen de touwen: 2-3.

Er volgden 15 spannende minuten met kansen over en weer. Joep, Milan, Eva en Seno knokten achterin voor wat ze waard waren. Op het middenveld streden Casper-Julian, Yannick en Lennart voor elke meter en voorin zorgden Kai en Robin continu voor gevaar. Grote uitblinker van deze wedstrijd was echter doelman Damian: met een aantal katachtige reddingen en goede voortzettingen zorgden hij er met zijn teamgenoten voor dat de drie punten mee terug naar Fijnaart gingen.

De spelers, technische staf en supporters waren zichtbaar blij met deze overwinning: het is tenslotte altijd lekker om in en tegen Gastel te winnen!

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Roosendaal JO11-8. De kaartverkoop voor deze wedstrijd is inmiddels gestart.