25-10-2015: Virtus MB1 - De Fendert MB1

Virtus MB1 - De Fendert MB1
De morele winnaar . .. . Afgelopen zaterdag stond de 3e bekerwedstrijd van de MB1 op het programma. Door de resultaten na de eerste 2 wedstrijd stond er niet echt iets op het spel. De meiden uit de hoofdstad van de gemeente Moerdijk hadden hun 1e 2 bekerwedstrijden overtuigend gewonnen (met 12-0 en 0-4) en onze meiden hadden 2 keer, al dan niet onnodig, verloren. Virtus speelt ook een klasse hoger dan onze talenten.

En daar lag net de uitdaging, tezamen met het feit dat veel van onze meisjes met Virtus-meisjes in Zevenbergen op school zitten.

Met een complete selectie en veel supporters vertrokken we ruim op tijd. Na een professionele warming-up kon de wedstrijd beginnen op het plastieke gras. T.o.v. voorgaande jaren was Virtus aangevuld met een paar grotere meisjes. Maar wij gaan niet opzij. Er werd fel gestart en de wedstrijd golfde op en neer. In tegenstelling tot vorige wedstrijden hielden we de bal langer in de ploeg en werd er beter overgespeeld. De betere kansen waren voor ons en Virtus was gevaarlijk uit sterke corners van hun nr. 6, een van de grotere meisjes. Eén van deze corners was te machtig voor onze verdediging en viel schlemielig binnen bij de 2e paal, 1 – 0. Wederom onnodig. Hierna kwamen we goed weg bij een duwduel in de 16, waar de goed leidende/onpartijdige scheidsrechter geen penalty voor gaf. Demi had goed geluisterd naar de instructies bij haar wisselbeurt. Bij een razendsnelle counter ‘sneed’ ze de laatste vrouw af en punterde de bal bekeken naast de Zevenbergse keepster en zette de 1 – 1 ruststand op het scorebord. Een terechte stand gezien het wedstrijdbeeld.

In de 2e helft waren onze meiden de bovenliggende partij. Er werd nog meer druk naar voren gegeven en de tegenstander kwam er niet meer uit. Een mooi afstandsschot van Angeline ketste via de binnenkant van de paal het doel uit. Babette werd nog gehaakt in de 16, maar geen penalty, zodoende stond de stand voor de verdiende penalty’s ook gelijk. Een vrije trap vanwege hands van de keepster buiten de 16 was niet moeilijk genoeg voor de Zevenbergse keepster. Demi werd nog een keer zeer stevig getackeld binnen de 16, weer geen penalty. Anky schudde nog een keer 2 tegenstanders af binnen de 16, maar kwam niet goed uit om goed te schieten. Zodoende werd de ruststand de eindstand.
Met een redelijk neutrale bril op vond ik ons de morele winnaar van vandaag.
Na 3 matige wedstrijden lieten onze talenten zien dat ze toch goed kunnen voetballen. En dat bied perspectief voor de komende 4 wedstrijden. Komende zaterdag zijn we vrij, de week erop spelen we thuis tegen SC Gastel MB1. Komt allen, de entree is gratis.