26-05-2016: Hoek 3 - De Fendert 2

Hoek 3 - De Fendert 2

Het is De Fendert 2 dinsdagavond helaas niet gelukt zich te plaatsen voor de beslissende tweestrijd voor promotie naar de 1e klasse. Er gebeurde werkelijk van alles. Een 2-0 achterstand met de rust, waarna De Fendert terugkwam tot 2-2 en leek door te drukken naar 2-3, maar Hoek terug in de wedstrijd hielp met een onnodige tegengoal en dus na 90 minuten 3-2. Een verlenging die bol stond van de spanning en dan die vervelende penalty’s die in het nadeel van De Fendert uitpakten.

De eerste helft startte De Fendert goed en al snel kregen we kansjes. Hoek moest het hebben van de sterke spits en daar hadden we het toch knap lastig mee. Op het miniveldje, waarbij de keepers vanuit hun eigen 16 zo’n beetje op elkaars goal kunnen schieten, voelde Hoek zich duidelijk thuis. Hun tactiek was de spits aanspelen en via de counter toeslaan. Toch namen wij het initiatief in het eerste kwartier. Maar, zoals zo vaak; als je zelf kansen mist, dan valt ie aan de andere kant. Hoek nam een 2-0 voorsprong, terwijl wij tot 2 x de paal hadden geraakt, Janko 2 x vrij voor de keeper niet het net wist te vinden en er een zuivere penalty werd onthouden (niet de enige keer overigens). De tweede helft pakten we het goed op. Ver van de eigen goal af spelen en trachten de ruimte achter hun laatste linie te benutten. Met dat kleine veld viel dat niet mee, maar we wisten toch de wedstrijd te kantelen. Binnen een kwartier was het 2-2 door een attente intikker van Serge en een mooie vrije trap van Frank. Hoek wankelde en De Fendert wilde doordrukken om het te beslissen. De 2-3 lag voor de hand want Hoek moest nu komen. Wederom wisten we de kansen niet te benutten en een fout aan de zijlijn kostte ons uiteindelijk de kop. De spelbepaler van Hoek klopte Martijn met een slimme lange bal en dus was de stand weer 3-2, hetgeen verlengen betekende. De spanning was geheel terug met nog een goed kwart wedstrijd voor de boeg. Hoek bleef gevaarlijk met hun vrije trappen en corners en we hadden geluk dat Martijn nog een cruciale redding bracht op een zoveelste hoge bal door deze op de lat te tikken. De keeper aan de andere kant had het echter wat drukker, maar gescoord werd er niet meer. De verlenging was zenuwslopend maar De Fendert was duidelijk de bovenliggende partij al werd er niet echt meer gevoetbald. Veel lange ballen, maar toch ontstonden er kansen. Veel moeten we er maar niet meer over zeggen, (want uiteindelijk genoeg kansen gehad), maar het arbitrale trio was duidelijk de weg kwijt. Basisregeltjes zoals, “bij hands krijgt de tegenpartij een vrije trap” of “bij voetbal zijn er 2 teams” ontbraken bij de heren in het zwart. Maar laten we niet gaan huilen, want Janko moet natuurlijk geen “los” roepen wanneer hij de bal vanaf een meter of 25 kiezelhard in de bovenhoek schiet. Die regel had de beste man wel paraat, want iedereen weet dat dit niet is toegestaan wanneer een keeper in de buurt is (wat op dat kleine veld natuurlijk al vrij snel het geval is). Nou had de beste man ook niet veel hulp van de grensrechters, want die wezen steevast precies naar de andere kant dan dat hij zelf aanwees bij uitballen, corners/achterballen of vrije trappen. Zoals gezegd, zelf de kansen er in trappen en dan was er niks aan de hand geweest. Kansen waren er nog genoeg. Janko, Hassan, Nick, Bas en Frank wisten allemaal het netje niet meer te vinden. Dus strafschoppen dan maar. Dat werd gewoon niks. Dus over en uit dit mooie en leuke seizoen. En dan zit het dus echt tegen. Gewoon veel te weinig bier in de bus voor de terugreis van ruim 4 uur wegens een wegafsluiting. Eens kijken wie we daar de schuld van kunnen geven, haha.

Jongens, we hebben een heerlijk seizoen gehad. Vorig seizoen werd na 2 promoties gezegd dat we het lastig zouden krijgen om ons te handhaven en nu spelen weer al lekker mee om promotie. En altijd weer in staat om er een gezellige boel van te maken. Niet slecht voor zo’n zooitje ongeregeld. Thanks boys!!!

Ben & Ruud