26-11-2016: Victoria'03 JO11-3 - De Fendert JO11-3

Victoria'03 JO11-3 - De Fendert JO11-3

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van deze competitie van JO11-3 op het programma: Victoria'03 JO11-3 - De Fendert JO11-3. In de eerste wedstrijd van dit seizoen werd in een spannende wedstrijd met 6-7 verloren van deze tegenstander. Na het onnodige 5-10 verlies thuis tegen Noordhoek vorige week, zijn de "neuzen" de afgelopen week weer dezelfde kant op gezet. Na goede trainingsarbeid was JO11-3 klaar voor een mooie afsluiting van de eerste competitiehelft.

De Fendert was in de 11e minuut meteen gevaarlijk, toen Robin op de paal schoot. Drie minuten laten was het toch raak, toen een schot van Kai van richting veranderd werd en in het doel belandde: 0-1. JO11-3 ging hierna op zoek naar een grotere voorsprong met een aantal mooie kansen tot gevolg. In de 18e minuut ging Robin aan de rechterkant van het veld goed het duel aan op het middenveld, waarna ze met de bal naar de achterlijn liep en de bal goed voortrok op de vrijstaande Kai. Die nam de bal uitstekend aan om de bal vervolgens hard in het dak van het doel te schieten: 0-2. Met deze stand ging De Fendert de rust in.

Het rustsignaal blijkt niet altijd een voordeel te zijn voor onze jongens en meiden. Maar dit keer wilden we hier graag verandering in brengen. We spraken af om de tweede helft met dezelfde inzet en goed voetbal af te maken. Deze boodschap had Eva goed begrepen: in de 7e minuut ging zij fel door, waarna ze met een goede actie Kai wist te vinden. Hij twijfelde niet en schoot de 0-3 op het scorebord.
Halverwege de tweede helft drong Victoria meer aan en kwam de tegenstander via een mooie aanval op 1-3. Na dit doelpunt was het nog even billenknijpen. Seno, Milan en Lennart verdedigde echter uitstekend, Joep ging voorop in de strijd en liep alle gaten dicht, en Yannick zorgde voor de juiste omschakeling tussen middenveld en aanval. De girls Robin en Eva zorgde voor de nodige power en Kai loerde telkens op zijn kansjes. Een groot compliment voor onze doelman Damian, die met een aantal prachtige reddingen de ploeg in de wedstrijd hield.

Kortom: een echte team effort en mooie afsluiting van de competitie: goed gedaan jongens en meiden!