27-02-2016: De Fendert E2 - Schijf E1

De Fendert E2 - Schijf E1

Op een zonnige zaterdagochend, waar het veld nog licht bevroren was, ontving De Fendert E2 afgelopen zaterdag de E1 van voetbalvereniging Schijf. Met veel zin en goede moed begon De Fendert aan de wedstrijd. Het was Schijf die in de 7e minuut van de wedstrijd de eerste grote kans kreeg. Davey, in grote vorm, wist het schot prima te pareren. Halverwege de eerste helft kwam De Fendert op stoom. Met afstandschoten van Niels, Thijme en Wouter was E2 dicht bij een doelpunt. In de 15e minuut was het raak: uit een laag genomen corner door Thijme schoot Niels de bal prima binnen: 1-0. Drie minuten later was dezelfde Niels opnieuw bij het tweede doelpunt betrokken: met een prima pass stuurde hij Wouter alleen op doel af, die vervolgens de 2-0 voorsprong aantekende. Met deze voorsprong ging E2 de rust in.

Kort na rust kreeg Schijf de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar opnieuw was keeper Davey een sta in de weg. Hierna werd de tegenstander echter niet gevaarlijk meer en was het De Fendert die de wedstrijd domineerde. Hoewel het lastig voetballen was voor E2, kwamen de jongens en meiden niet meer in de problemen en probeerden we vroeg druk te zetten. De 3-0 was een aanval uit het boekje, waar we doordeweeks regelmatig op trainen: aan de linkerkant kon Robyn met een mooie actie de achterlijn halen, waarna ze de bal laag voorgaf op Niels, die zijn tweede treffer wist te maken. Echt veel grote kansen kreeg De Fendert niet, maar er volgden wel vele corners. In de laatste seconde van de wedstrijd kopte Mareno uit een hoekschop van Wouter fraai de 4-0 binnen. Complimenten ook voor Jord, die alle gaten dicht liep en laatste vrouw Lois, die haar medespelers goed wist te coachen.

Volgende week komt TPO/VOV op bezoek. Eerder dit seizoen waren de twee wedstrijden tegen deze tegenstander ware spektakelstukken! Tot volgende week!