27-11-2016: Bevelanders MO19-1 - De Fendert MO19-1

Bevelanders MO19-1 - De Fendert MO19-1

Af en toe komen er per seizoen wedstrijden voorbij die je over 10 jaar nog zal herinneren. Afgelopen zaterdag was er zo een. Vanwege 3 afmeldingen hadden we 11 speelsters van onszelf. Van deze 11 was er 1 met hardnekkige knieklachten. Zij ging mee als reserve/noodgeval, voor als er iemand geblesseerd uit zou vallen. De juiste instelling bij teamsport. Gelukkig wilde Monica van MO15 ons komen helpen.

Tijdens de warming-up had onze ster(ke) keepster Britt Kavelaars zeer veel last van haar rug. Maar ook zij toonde karakter door toch in het doel te gaan staan.

De thuiswedstrijd tegen Bevelanders hadden we met 2 – 1 gewonnen. In een wedstrijd waarin we beter waren, maar moeizaam scoorden. Vandaag stond de uitwedstrijd op het programma. Lekker dichtbij, want Bevelanders komt uit het Zeeuwse Kamperland, op bijna een uur rijden. Maar ja, als we dan toch zo ver moeten rijden, laten we er dan maar een spektakel van maken.

Bevelanders trapte af voor de 1e helft en wilde een aanval opzetten. Jessica Kannekens pakte de bal af, paste op Frederique, die op haar beurt Britt van Vlimmeren de diepte instuurde. Net voorbij het puntje van de 16 meter wilde Britt voorgeven op Demi. Als voorzet was het matig, als schot geniaal, want met een mooie boog ging deze over de keepster heen en binnen 2 minuten stonden we met 0 – 1 voor. Zo’n 10 minuten later veroverde Monica op linkshalf de bal. Na een mooie combinatie met Babette kwam de bal voor de voeten bij Jara. Vanaf zo’n 20 meter schoot ze een ‘zwabberbal’ in het net, 0 – 2. Na ± 25 minuten gaf Britt wederom voor op Demi, deze voorzet was zo scherp, dat een Kamperlandse verdedigster de bal met haar arm achter haar eigen keepster duwde, 0 – 3. 5 minuten voor de rust leek het wel ‘Comedy Capers’ in onze verdediging. Een zeer matige terugspeelbal, ± 25 meter uit de richting, werd opgepikt door de snelle Bevelandse aanvalster. Haar matige voorzet zette onze keepster en laatste vrouw op het verkeerde been en via de kluts rolde de bal tergend langzaam ons doel in. Hiermee kwam de 1 – 3 ruststand op het scorebord. Gezien het spelbeeld geen vuiltje aan de lucht.

In de rust spraken we af om scherp en geconcentreerd te beginnen aan de 2e helft. En goed en simpel te blijven overspelen. De tegenstander had schijnbaar hetzelfde afgesproken en veel moed geput uit de 1 – 3, want we werden de verdediging in gedrukt. Na 7 minuten snelde hun linkeraanvalster binnendoor schoot buiten bereik van de keepster de 2 – 3 binnen. In een uiterste poging om het doelpunt te voorkomen, schoot het nog meer in de rug van onze keepster. Maar Britt wilde niet opgeven. Na een kwartier kregen we de bal niet weg en na een rare, hoge effectbal was de tegenstander eerder bij de bal dan onze verdedigsters en stond het 3 – 3. Rare wedstrijd en aan de kant begonnen we toch wat zenuwachtig te worden. Zeker omdat Britt nu echt niet verder kon. Gelukkig hebben we een goede reserve keepster in Jessica Kannekens en kon de half geblesseerde Hannah het veld in. Nu kwam het spelbeeld uit de 1e helft weer terug, met ons als bovenliggende partij. Met af en toe een venijnige counter tegen. Maar deze werden uitstekende geneutraliseerd door Frederique, Suzanne, Britt van Vlimmeren en Jessica Toet(ie). Na goed doorgaan op rechts werd Hannah omver gebeukt en viel precies op haar verkeerde knie. Einde wedstrijd voor Hannah. Gelukkige hoefden we niet met 10 verder, want met Britt Kavelaars ging het wel weer . . . . 7 minuten voor tijd verlengde Babette een corner van Britt van Vlimmeren tot bij Jara, die de bal snoeihard in het dak van het doel schoot, zodat we met 3 – 4 voor kwamen. Met z’n allen bleven we strijden om deze voorsprong te behouden. 2 minuten voor tijd maakte Demi met een prachtige boogbal een eind aan de spanning en zette de 3 – 5 eindstand op het wedstrijdformulier.

Deze wedstrijd was zeer speciaal door het scoreverloop, de gezamenlijke teamprestatie, de wil om het uiterste uit ieders tenen halen en met name door de (team)instelling van de minder fitte talenten.

Wat een topkarakter hebben deze meiden!!!