27-11-2016: ST NOAD'67/Vosmeer VR1 - De Fendert Dames

ST NOAD'67/Vosmeer VR1 - De Fendert Dames

De herfst trad langzaam in. De warme nazomerzon had ruimte gemaakt voor donkere dagen gevuld met warme chocomel en warme jassen. Terwijl de koude lucht de adem liet stokken, was het weer tijd om een half warme auto te betreden. Een voor een dropen onze heldinnen de auto’s in. De tegenstander van deze week was NOAD, welke een mooie derde plaats vast wist te houden. Onze geel groene tegenstander was een bekende, maar sinds dit seizoen samengevoegd met de dames van Vossemeer. Dit hield in dat de tegenstander wederom niet onderschat kon worden.

Met lange broeken en warme jassen liepen onze dames zich warm. De zon wist langzaam maar zeker het te winnen van de kou van de lange nacht en wist het zelfs enigszins aangenaam te maken. De aftrap werd genomen en meteen wisten onze dames druk te zetten op de tegenstander. Dit resulteerde direct in een sprintende Marion, die haar tegenstander op spectaculaire wijze te snel af was. De 1-0 was binnen 2 minuten gerealiseerd. In de dug-out waren de reservespeelsters al bezig een ode aan Marion te schrijven, zonder wie we veel minder vaak zouden scoren. Toch knokten de dames van NOAD hard. De bal werd heen en weer over het veld gespeeld. Toch kon geen van beide teams een doelpunt forceren. Er waren kansen over en weer, maar het afmaken bleef achterwege. NOAD had nog een schitterende bal, welke op de lat gelegd werd. Marjet sprong nog hoog op, maar kon er net niet bij. Opluchting alom.

10 minuten voor tijd werd en dan toch eindelijk iets geforceerd. Ondertussen was Tess er ingekomen en die wist na een prachtige solo vanaf de middenlijn alleen voor het doel te komen en de keepster op een verkeerd been te zetten. Met 2-0 werd er dus ook de rust in gegaan. Toch was de 2-0 een opluchting. De 1-0 ging zo makkelijk en de 30 minuten daarna was er weinig tevredenheid over het spel. De rust was dus een welkome gast.

De 2e helft was een drama. Beide teams begonnen slecht te spelen en de scheidsrechter hielp niet echt mee. Deze stond in zijn spijkerbroek en sportschoenen een wedstrijd te fluiten zonder dat ie daadwerkelijk wist waar hij mee bezig was. Al snel was er geroezemoes op het veld. Normaal gesproken is de zaterdag een aardige strijd, maar over één ding waren beide partijen het helemaal eens: deze man verpestte de wedstrijd in zijn eentje. Toch mag dat niet geheel de reden zijn van het slechte spel. Er waren ook veel uitvallers op het veld. Zo ook moest onze Wiets het veld na een goede wedstrijd verlaten. Joyce vulde het gat op dat Wietske achter liet en wist hier ook nog de 3-0 uit te halen.

Kansen over en weer, een kat op het veld, een scheidsrechter die eruit zag alsof ie op het kantoor zat, veel blessures, maar wel een leuke tegenstander en een gezellige 2 uur gehad. We kijken uit naar de return bij ons thuis.