28-02-2016: De Fendert C1 - Unitas '30 C1 - verslag 1

De Fendert C1 - Unitas '30 C1 - verslag 1

Maandag voor de belangrijke bekerwedstrijd heb ik een training voorbereid die scherpte moet brengen aan het begin van deze belangrijke voetbalweek .
Maar helaas, regenval en de training werd afgelast. Woensdag hebben we 5 afmeldingen want studie is nu eenmaal belangrijker dan een potje bekervoetbal.
Donderdagavond werd er al een plan gesmeed om de ploeg goed voor te bereiden. Vrijdag werden de puntjes op de i gezet om de spelers op scherp te zetten tegen het Top-elftal van Unitas.
Ik krijg alleen een huilend poppetje (van het lachen) terug als reactie op mijn appje.

Tot laat blijft het malen in mijn hoofd, hoe te gaan spelen. Ik maak de keuze om met snelle buitenspelers te starten.
Ik wil graag dat we iets terugzakken en van daaruit, met een dieptepass, deze spelers voor de goal zetten.
Maar helaas, de buitenspeler blijkt ziek te zijn. Ik blijf vasthouden aan de strategie, Deion zal het ontstane gat opvullen.

We komen in een kleedkamer met veel f-jes. Hier moeten we snel weg, gezellig maar wel heel druk.
De warming-up gaat redelijk en wij, als coach/leider, klagen wat  over de inzet van deze jeugd op deze vroege zaterdagochtend.
Maar ik spreek er de groep op aan en een enkele enkeling: hebben jullie er zin in en, wie niet?
Geen reactie.
We gaan terug naar de kleedkamer en bespreken ons aanvalsplan. De spits zakt dus iets terug om ruimte te maken voor de buitenspelers.
Jorg en spits Kars mogen wisselen met elkaar zodat Jorg zijn energie kwijt kan.

De start was zeeeer overtuigend, we zetten druk en niks terugzakken. Vol aanpakken en zo snel mogelijk al bij het doel van de tegenstander beginnen.
Toch net iets anders dan vooraf gepland!
We scoren snel en jawel, het is Deion die er eigenlijk naast zou staan. We blijven druk zetten en ik twijfel of we dit hoge tempo vol gaan houden.
Het was weer Deion die scoort.
Het was overweldigend. In de rust wat wissels gepleegd en aangegeven dat het team het prima doet.
Mooi om te zien dat een jonge ploeg ziet dat er aanvallend gespeeld moet worden en niks terugzakken. (lachenjoh)
Sieb komt erin ondanks zijn ziekzijn van afgelopen week, jawel Sieb scoort een prachtig doelpunt en moet er alweer vrij snel af i.v.m. buikpijntjes.
Ook Deion laat zich nogmaals gelden. Ook Unitas scoort nog, maar met 4- 1 lopen de coaches vol voldoening van het veld.
Ik feliciteer de jongens en ik krijg complimenten van het publiek. Mijn gevoel is goed en ik moet er ook wel een beetje om lachen als ik een snelle analyse maak.
Deze analyse wordt nog versterkt als ik de matchwinnaar met drie goals feliciteer met zijn goede wedstrijd.
Op mijn vraag: Hoe het komt dat hij zo scherp was, hoop je natuurlijk als trainer/coach dat hij zegt:
Nu coach,  je hebt me de afgelopen weken veel vertrouwen gegeven en dat appje van afgelopen vrijdag had ik net nodig om helemaal op scherp te staan.
De warming-up verliep super en ik kwam al in een flow terecht. De strategie voor deze wedstrijd zat zeer goed in elkaar en de aansluitende geweldige peptalk deden de haartjes op mijn armen trillen.
Maar niets is minder waar!:
Ja coach, ons Svenneke zei voor de wedstrijd dat ik er 3 zou gaan maken....... en hij heeft gelijk gehad!

Dus zo simpel kan het zijn!
't Coachje