28-11-2015: Klundert E2 - De Fendert E2

Klundert E2 - De Fendert E2
Zaterdag 28 november stond de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma: Klundert E2 - De Fendert E2. Eerder dit seizoen won De Fendert in eigen huis ruim van deze tegenstander. E2 startte voortvarend aan de wedstrijd. Al na 2 minuten spelen wist Thijme na een dieptepass van Robyn de openingstreffer op zijn naam te zetten: 0-1. Niet veel later kwam De Fendert zelfs op 0-2, toen Niels 1 op 1 met de keeper wist te scoren.

Zo vroeg in de wedstrijd op een voorsprong komen zorgde ervoor dat E2 wat gemakzuchtiger ging voetballen. Na wat kleine slordigheden kon Klundert hierdoor halverwege de eerste helft op 1-2 komen. Niet veel later liep De Fendert toch weer uit naar 1-3 door een doelpunt van Wouter na een voorzet van Niels. Net voor rust bracht Klundert de spanning opnieuw terug in de wedstrijd door de 2-3 te scoren.

De rust kon de technische staf prima gebruiken om de goede punten uit de eerste helft te benoemen, maar tevens ook de verbeterpunten samen met de spelers te bespreken. De Fendert pikte dit in de tweede helft goed op. Op een zakelijke professionele manier werd Klundert opzij gezet. Er werden minder kansen weggegeven en met goed verzorgd voetbal kwam E2 een aantal keren mooi voor het doel van de tegenstander. De 2-4 was een aanval uit het boekje: Vanaf het middenveld stuurde Wouter met een mooie pass Robyn diep, die met een prachtige individuele actie de achterlijn haalde, de bal voor trok en Niels wist te bereiken, die vervolgens simpel af kon ronden. Het technisch hart van Ajax zou jaloers geweest zijn op dit combinatievoetbal, waar zie je dit nog op de Nederlandse velden? Hetzelfde gold voor de laatste treffer van deze wedstrijd: Niels werd opnieuw in stelling gebracht na een actie en goede voorzet van Thijme, zodat de centrale middenvelder de bal alleen maar binnen hoefde te lopen in de goal van de tegenstander: 2-5.

Mede dankzij goed verdedigend en opbouwend voetbal door keeper Davey, Jord en Loïs een terechte overwinning voor De Fendert. Met 19 punten uit 10 wedstrijden is E2 hiermee op de 3e plaats geëindigd: een prima prestatie!

Volgende week gaat De Fendert E2 proberen te zorgen voor een stunt in de bekercompetitie tegen Internos in Etten-Leur.

Technische staf E2