29-08-2017: Startdag bij v.v. de Fendert… een mooie dag, een mooie start

Startdag bij v.v. de Fendert… een mooie dag, een mooie start

Zaterdag 26 augustus rond 11.00 uur: zo’n 70 Fendertse jeugdige talenten van v.v. De Fendert staan klaar voor een leuke en sportieve activiteit als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen: de startdag. Deze activiteit is vanuit het jeugdbestuur georganiseerd voor de jongens van de JO13 tot en met JO19-teams en de meiden van de vereniging.

Na het maken van de groepsfoto gingen de trainers Mounir, Bert, Achraf, Damian en Giovanni van Soccer Upgrade aan de slag met allerlei pittige oefeningen op het gebied van techniek, teambuilding, conditie en spelinzicht.

Met veel inzet en de nodige lol liet de Fendertse jeugd zien wat ze zoal in hun mars hadden. Robert Maaskant, voormalig trainer van o.a. RBC en NAC Breda en profvoetballer Mounir el Allouchi van NAC Breda liepen met verschillende tips goedkeurend tussen de 5 groepen rond en keken regelmatig hun ogen uit.

In een broeierig zonnetje en met de vakantie (en in veel gevallen de kermis en/of een feestje) nog in de benen werd er keihard en bloedserieus gewerkt.

Na afloop van de training gaf Robert Maaskant, tevens ambassadeur voor het dames- en meidenvoetbal in de regio Breda, aan dat hij onder de indruk was van de inzet van de fanatieke jeugd. Ook Mounir el Fahmi van Soccer Upgrade keek met een heel goed gevoel terug. “Echt top en ook heel gezellig. En ik heb hier ook wel wat talentjes zien rondhobbelen”.

Na een welverdiend applaus voor de trainers en spelers was het tijd voor de lekkere broodmaaltijd die een groep vrijwilligers had verzorgd. En die liet men zich zeker smaken.

De startdag was een groot en mooi succes (en iedereen reuzebedankt daarvoor) door de leuke samenwerking met Soccer Upgrade, de aanwezigheid en bijdrage van Robert Maaskant en Mounir el Allouchi, de inzet van een aantal mensen van v.v. De Fendert, ouders die geholpen hebben en de bijdrage van Jumbo, luxe bakkerij P. Nagelkerke en Bloemenshop Marloes. En niet te vergeten Sander voor het maken van heel veel foto’s.

Rond 13.00 uur werd er met een heel tevreden gevoel terug gekeken op deze activiteit en ook al voorzichtig gespeculeerd over de invulling voor een volgende keer.