30-01-2016: DSE F1 - De Fendert F1

DSE F1 - De Fendert F1

Het was zaterdag 30 januari even zoeken voor één van de vaste reporters van v.v. de Fendert naar een wedstrijd die doorging met dit koude en natte weer; Nagenoeg alle wedstrijden waren afgelast. Toch werd er op het kunstgras van DSE in Etten-Leur gevoetbald. De Fendert F1, onder leiding van Anton Verhagen en Jos Elenbaas, was daar te gast tegen de plaatselijke F1.

De Fendert begon voortvarend aan de wedstrijd met een aantal mooie kansen tot gevolg. Via een mooie pass van Dani kon Kai nog net zijn voet tegen de bal aan krijgen. Hoewel de bal de keeper passeerde, werd deze toch nog van de lijn gehaald, waarna Joost in de Rebound voorlangs op de paal schoot. Even later was het toch raak: Joost schoot met een droge knal vanaf de rechterkant de 0-1 binnen. DSE werd hierna een stuk gevaarlijker, vooral via een aantal goede corners. Keeper Seth wist het doel met een aantal mooie reddingen leeg te houden in de eerste helft.

Na rust vervolgde DSE de wedstrijd met goed voetbal en kwam verdiend op een gelijke stand: 1-1. Tijd om er een schepje bovenop te doen voor De Fendert: Met een aanval uit het boekje wist Hessel de bal diep te spelen naar Joost, die op zijn beurt Dani oog in oog met de keeper van DSE wist te bereiken. Een goed schot en dito redding van de DSE keeper resulteerde in een corner voor De Fendert. Uit deze hoekschop van Kai wist Joost zijn tweede treffer te scoren: 1-2. Mede dankzij goed verdedigend werk van Yannick, Milan en Bryan speelde De Fendert F1 de wedstrijd vervolgens professioneel uit. Dani tekende in de slotminuten van de wedstrijd uit een voorzet van Joost voor de 1-3. Een knappe overwinning en goed begin van de competitie voor De Fendert F1.

Grootste winst van de dag: de jongens zijn op deze druilerige dag echte kerels geworden, wat een bikkels!

Op naar de volgende wedstrijd, na de carnaval thuis tegen Moerse Boys F1.