30-10-2016: De Fendert JO17-1 - DVO'60 JO17-1

De Fendert JO17-1 - DVO'60 JO17-1

Wat is het een rottig gevoel dat je werkrooster aangepast wordt en er dan ook de mededeling volgt dat je op zaterdag wordt ingeroosterd. En als je dan leider van een jeugdteam bent en je vindt het schitterend om met die jongens op pad te gaan naar thuis- en uitwedstrijden, dan is zo’n mededeling niet leuk. Maar goed, het is je werk dus moet je daar gehoor aan geven. Dus rond de klok van vijf ging de wekker om naar de arbeid te gaan. Vervanging regelen om de doelpunten bij te houden en het spel van de jongens te aanschouwen was geregeld. Dus was het wachten tot 11.00 uur want dan moesten onze jongens aantreden in een thuisduel tegen DVO’60 voor de beker. Wetende dat DVO al twee wedstrijden gewonnen had met ruime cijfers (wij ook overigens) en dat wij voor de competitie uit bij hen hadden gewonnen. Toen bleek het een geduchte tegenstander te zijn met aardige spelers in het team.

11.15 uur: nog geen appje gehad. Tja, dan kriebelt het wel. “Zal ik bellen?”. “Nee, ik wacht nog even”.

11.25 uur: een appje,  1-1. “Oké, gelijk opgaand denk je dan”. Toen de ploegchef in de hal kwam en mijn shoveldeur opende met de mededeling dat als ik naar huis wil mocht gaan omdat we bijna klaar waren, was dat niet tegen dovemans oren gezegd. Snel de douche in en uit de douche komende hoorde ik mijn telefoon gaan; 1-2 stond er in het scherm. Snel aankleden en volle gang naar het voetbalveld. In de auto weer een bericht gekregen, maar aangezien je niet mag opnemen in de auto, heb ik snel gekeken toen ik bij het sportpark was aangekomen. 2-2 was de stand en ze waren nog bezig. Met nog zo’n vijf minuten te spelen was dit de ruststand.

Ik zag dat Ferdy wat omschakelingen had doorgevoerd binnen ons team. Jarne laatste man en Hein op het half veld. In de rust de wissels doorgevoerd en zo begonnen we aan de tweede helft. Daar begonnen we sterk aan en probeerde DVO’60 vast te zetten op hun eigen helft. Maar DVO liet dit niet gebeuren en ging de duels stevig aan. Dan komt ons mankement boven drijven, dat wij in ons team toch teveel jongens hebben zitten die de duels schuwen in plaats van ze aan te gaan. Dan lijdt je toch te veel balverlies en laat je de tegenstander in hun spel komen. En dat resulteert dan ook in kansen, zo werd de bal voorgezet en de spits van DVO schoot de bal hard in. Onze keeper wist deze in eerste instantie te stoppen maar werd in de rebound onberispelijk ingeschoten: 2-3. Toch gaven onze jongens de strijd niet op en probeerde door goed te combineren bij het doel van de tegenstander te komen. Zo was het Hein die de bal goed aangespeeld kreeg en twee man passeerde om vervolgens het zestienmetergebied binnen te lopen waar hij een vreselijke schop tegen zijn enkel aan kreeg en neer ging.  De goed fluitende scheids wees resoluut naar de penalty stip. Veel geklaag van af de zijlijn en van de spelers van DVO maar de bal werd weggelegd door de scheids. Deion trapte deze strak in de rechter hoek binnen 3-3. Hierna werd het spel wel wat grimmiger maar hadden beiden teams kans op de overwinning. Omdat de kansen voor beide teams gelijk waren, maar eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat DVO op dat moment iets meer veldoverwicht had, wist DVO toch in de laatste minuut de bal nog achter onze keeper te schieten: 3-4. Dit was de uitslag van deze wedstrijd. Voor DVO was dit een revanche op het verloren competitieduel, voor ons was het dat wij het competitieduel thuis tegen DVO anders zullen moeten aan gaan pakken en onze mankementen op de training moeten gaan verbeteren.

Volgende week spelen we uit voor de competitie tegen Alliance uit Roosendaal.