30-10-2016: De Fendert MO19-1 - Oosterhout MO19-1

De Fendert MO19-1 - Oosterhout MO19-1

Voorafgaand aan de laatste bekerwedstrijd van MO19 werden er foto’s gemaakt van de nieuwe presentatiepakken van MO19, zie de bijgevoegde foto. Haas Reklame en een anonieme sponsor hebben pakken verzorgd van Liona Soccer, het eerste merk met voetbalkleding alleen voor meisjes en dames. Deze talenten lopen graag voorop en er stijlvol bij. De meiden hadden ook nog nieuwe witte voetbalbroeken gekregen van ditzelfde merk. Ook weer in speciale damessnit. Aan de kleding kon het vandaag niet liggen.

Afgelopen zaterdag stond de 3e en laatste bekerwedstrijd op het programma. Zowel voor Oosterhout (2 x verloren) als onze meiden (1 x gelijk en 1 x verloren) stond er niets meer op het spel, behalve de sportieve eer. Helaas moet Daphne in november aan haar knie geopereerd worden, zodoende hadden we 2 reserves. Na een wat mistig begin van de morgen brak de zon door op de laatste zaterdag van oktober. Wederom prima voetbalweer. Met Hannah als aanvoerder zetten we de Oosterhoutse tegenstander direct onder druk. Na zo’n 10 minuten ving Hannah de bal uit de lucht op de 16 meterlijn op. Door de lucht speelde ze de bal naar Demi. Technisch perfect plaatste Demi de bal met een boog over de keepster heen 1 - 0. Al vroeg was de ban gebroken. Na 17 minuten was er een mooie dubbele ééntwee tussen Frederique en Babette, waarna Frederique de bal geplaatst boven de keepster in het doel schoot, 2 – 0. De feeststemming leidde tot wat concentratieverlies. Direct vanaf de aftrap werkte onze buitenspelval niet goed en schoten de Kaaiendonkse meiden de 2 – 1 op het scorebord. We waren weer wakker. Na een aanval over de linkerkant via Gaby en Jara kwam de bal bij Demi. Na 2 tegenstanders gepasseerd te hebben, schoot ze de bal ‘cool’ in de linker benedenhoek, 3 – 1. En de koek was nog niet op. Na goed doorgaan op rechts kwam er een lage voorzet van rechts. Gezamenlijk met een tegenstander werkte Demi haar 3e doelpunt op de doellijn en zo stond de 4 – 1 ruststand op het bord.

De 2e helft was er één van de wisselingen. Op de trainingen afgelopen week hebben we het verwoestende schot van keepster Britt gezien en gevoeld. Jessica Kannekens wilde wel weer een helftje keepen. Spits Demi werd centrale verdedigster, wat ze ook goed kan. En keepster Britt werd spits. Door de wisselingen en de grote voorsprong werd er de 2e helft te gehaast gevoetbald. En regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. Kansen hebben we nog voldoende gehad, maar die gingen over, naast of recht op de keepster af. De verdediging, Colette, Floor, Suzanne, Toetie en Demi heeft 1,5 kans weggegeven en goed opgebouwd. Het middenveld was ook de baas op het veld, met mooie combinaties tussen Britt, Jara, Hannah, Gaby en Frederique. Die één van haar beste wedstrijden speelden. En de aanvalsters Demi, Britt, Britt en Babette waren bij vlagen onhoudbaar, regelmatig scherp voor het doel. En niet elke kans kan een doelpunt zijn. Een terechte overwinning.