31-12-2015: Jeugdzaalvoetbal v.v. de Fendert erg geslaagd!

Jeugdzaalvoetbal v.v. de Fendert erg geslaagd!
Afgelopen dinsdag, 29 december, was het weer zover: Hèt wintertoernooi waar iedere jeugdspeler van v.v. de Fendert reikhalzend naar uitkijkt: Het traditionele "Winter zaalvoetbaltoernooi". Ook dit jaar werd het toernooi in De Parel gespeeld. Ruim 200(!) deelnemers, verdeeld over spelers en vrijwilligers maakten er een geweldig voetbalfeest van. In een uiterst sportieve en aangename atmosfeer, streden de spelers, in vaak hoogstaande wedstrijden, om de winst.

De allerkleinsten, de mini’s en F’jes beten het spits af. Onder het oog van talloze ouders, opa’s, oma’s en andere geestdriftige supporters was het uiteindelijk Paris Saint Germain dat met de 1e plaats ging strijken.
Hierna was het de beurt aan onze E spelers. Ook zij speelden een leuk toernooi, uiteindelijk bleek Kroatië het sterkst en zij gingen met de overwinningsmedaille naar huis.
Vervolgens kwamen de D spelers in actie. De 35 kinderen speelden in een poule van 5 teams om de winst. Het krachtsverschil tussen de teams was minimaal en het niveau van de wedstrijden was erg goed. Knap samenspel, flitsende individuele acties en veel spanning bracht het publiek op het puntje van hun stoel (In dit geval bank). Oostenrijk ging er met de 1e plaats vandoor.
De C en B junioren speelden samen en deze 40 spelers legden ook fraaie partijen op de mat, met name positioneel bleken deze mannen al behoorlijk ver te zijn. Na een spannende strijd ging Zweden met de eer aan de haal.
Aangezien de A junioren bij de senioren waren ingedeeld vormde het meisjes/damestoernooi het slotstuk van deze voetbalhappening. Ook hier deden maar liefst 35 speelsters (inclusief een aantal beginnende talenten) aan het toernooi mee. Winnaar werd uiteindelijk Amerika.

De organisatie (Edith, Wilbert, Ben en Nathalie) gesteund door talloze vrijwilligers en niet te vergeten de scheidsrechters (Donny, Angeline, Patrick, Mitchel en Rico) kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!