03-04-2016: De Fendert C1 - MZC'11 C2

De Fendert C1 - MZC'11 C2

Na de voetballes van afgelopen maandag, die wij mochten genieten van Roosendaal onder de 14, stond zaterdag ‘laagvlieger’ MZC op het programma voor de jongens van het C1. ‘Laagvlieger?’ zegt u dan: ja, want deze jongens hebben tot nu toe nog maar één punt behaald in deze competitie. Daarom hebben we de jongens erop gewezen dat ze alert moeten zijn vandaag omdat wij uit ook pas laat tot score kwamen en met een schamele 0-1 winst daar weg kwamen.

Na de warming-up en het eerste fluitsignaal zette we gelijk de aanval in. Dit bracht MZC dan ook goed in de problemen en konden niet van eigen helft af komen. Er ontstonden voor ons kansen. Waar we in eerdere wedstrijden verzuimde om deze kansen te benutten, lukte nu wel. Het was Floris die de bal lekker binnen schoot: 1-0. Het advies was om te proberen op hun speelhelft te blijven, dus alles kort vast zetten. Dit vraagt veel van de jongens maar dat moest kunnen met deze tegenstander. Vervolgens werd Joep de diepte ingestuurd en rondde deze kans keurig af: 2-0. MZC was totaal de weg kwijt en kreeg de bal maar niet weggewerkt van eigen helft. De rode ‘Fendert trein’ bleef maar doordenderen en met nog een 5 tal minuten voor rust besloot onze spits Deion om het maar eens van afstand te proberen. Hij schoot hard geplaatst op de keeper, die daar veel problemen mee had en de bal onder zich door zag schuiven, 3-0. Een mooie ruststand en na de nodige wissels en een heerlijk bekertje limonadesiroop konden we starten aan de tweede helft. Deze begon wat stroef aan onze kant, maar al gauw hadden de jongens de grip weer te pakken. MZC moest weer achteruit en de Fendert C1 nam het initiatief en creëerde kansen. Maar nu was de afronding iets minder scherp. Toch was het Floris die via een mooie opgezette aanval het doel wist te vinden en zijn tweede goal van deze dag aantekende: 4-0. De moed was weggezakt  bij MZC. Zij keken richting de scheids of het nog geen tijd was. Maar het was wederom Floris die vond dat ze de gifbeker tot op de bodem moesten leegdrinken en draaide met de bal aan zijn linkervoet richting doel en haalde verwoestend uit: 5-0. Een mooi resultaat en belangrijk voor onze positie. We staan momenteel gedeeld derde, dus we kunnen de drie punten goed gebruiken. De  vijf doelpunten daarentegen zijn weer goed voor het doelgemiddelde. Trots op de jongens wat ze vandaag hebben laten zien. Nu afwachten wat Klundert  doet in hun onderlinge treffen tegen Meto, de nr 1 en 2 op dit moment. Als Klundert wint dan zijn ze zo goed als zeker kampioen, wint Meto dan is het verschil maar één punt. Met dit affiche dat wij volgende week uit spelen bij Klundert wordt het een spannende wedstrijd. Dus hopen dat de jongens volgende week ook deze scherpte kunnen laten zien. Dan gaan we een mooie wedstrijd tegemoet.