VOLG ONS OP TWITTER

03-06-2016: Daverend succes jeugdkamp 2016 v.v. de Fendert

Daverend succes jeugdkamp 2016 v.v. de Fendert

Wie de jeugd heeft ........

Het Europees kampioenschap laten we echt niet aan onze neus voorbij gaan. 
De uitnodigingen werden op een prachtige manier, in de vorm van een beker, verstuurd. En nu moest het daadwerkelijk gebeuren. De jongens en meisjes moesten getraind worden in alle facetten van het voetbal. Want zaterdag 28 mei zou het kampioenschap gespeeld worden bij vv de Fendert.

De kids moeten dus soepel, sterk, handig en sluw zijn als een vos. Zie dat allemaal maar eens in één trainingsprogramma te stoppen! De teambegeleiders zijn dan ook diverse keren bij elkaar gekomen en hebben uiteindelijk een prachtig programma in elkaar weten te draaien met alles erop en eraan. Er mocht deze jonge snuiters aan niets ontbreken om topfit te worden. Er werd gekozen om een creatief moment in te plannen, een zeskamp tbv de lichaamstraining en een vossenjacht en vragenlijst voor de slimheid.

Het is vrijdagochtend en de vrijwilligers staan gereed om aan te pakken. 
De keepershoek van vv defendert verandert in een ware voetbaltempel . Mooie landenborden verschijnen aan de horizon. De vlaggen worden uitgestald en het trainingstempelkamp krijgt zijn gezellige uitstraling. De maanden van voorbereiden zien het mooie zonlicht. Allles moet top zijn voor deze toppertjes. Het drinken gesponsord door een oud fendertman wordt geprepareerd. Het eten is ingekocht, de energiebommetjes en ijsjes krijgen hun plaats in het organisatiecentrum. Dit centrum moet in orde zijn ook als de weersomstandigheden gevaarlijk worden. 

De eerste ouders/kinderen met hun tentjes verschijnen. Spannende gezichten.
Ik lach ze toe. Vooruit moedertje, traantjes weg, het is maar voor 1 nachtje. Ze komen getraind en wel weer terug. Ja maor ja maor, nee echt ze zijn in goede handen. 
Het tentenkamp krijgt snel zijn vorm en de kinderen kijken hun ogen uit. Mooiiiiiii maar waar is de bal. Voetballen!!!

De opening van het jeugdkamp wordt speciaal. We hebben een jarige Davy die heel graag wil trakteren en er wordt meteen gezongen. Dat belooft veel goeds.
Ieder spelonderdeel krijgt zijn bijbehorende punten en zo worden de nodige punten verzameld voor het eindoordeel.
Het totale training- en teambuilding schema zag er als volgt uit.

Het maken van je landenvlag. De meest mooie creaties worden gemaakt, typerend voor dat land. Er is over nagedacht en je ziet echt dat ze er trots op zijn. De vlaggenstok erin en zwaaien maar.

Zo de kop is eraf, tijd voor de heerlijke frietjes + snack van de Family zodat we de arbeid van het avondprogramma kunnen doen.

Zeskamp:
Reactievermogen trainen met het spel 'balvangen'. Spelen onder druk van een beperking in het spel 'rokvoetbal'. Concentratie vasthouden met het spel 'balbalans' . Controle over alle spieren met het spel 'bal op grote voet'. Schieten op een doel bij het spel 'balschieten'  en de conditie omhoog brengen met het spel 'balglijden'.

Vossenjacht: 

Even drogen, omkleden en wat drinken want nu komt het trainen van sluw- en slimheid aan bod tijdens het spel 'de vossenjacht'. In een afgebakend gebied staan diverse “vossen” verstopt. ( in dit geval zijn de vossen de landenvertegenwoordigers). Als het al niet moeilijk genoeg is, rijdt er ook nog een vervelende, sorry,  lieve scheidsrechter rond in dit gebied en oewee dat hij het team ziet, dan krijg je zomaar een aantal strafminuten aan je broek. Dus rennen geblazen. Terug met alle verzamelde letters en er een woord van maken. Het woord DOELPUNT was de sleutel van succes.

Kampvuur met succesverhaal

Moe maar voldaan rond het kampvuur. Even rust....nee hoor. De 'jonge garde begeleiders' nemen het heft in handen. En de diverse liederen en limericks worden gezongen met als actieve meezinger Nononononononono jehjehjehjehjehjehjehjehjeh.......ondersteund met een drumbeat,

Kids staan op de stoelen en de meiden nemen hierin het voortouw. Verhalenverteller Rob krapte eens op zijn hoofd. Hoe krijg ik deze groep weer rustig luisterend naar mijn verhaal. Nou gewoon beginnen en de juiste snaar raken. De kinderen werden meegenomen in het spannende succesverhaal van vv de Fendert-pupil van de week. De kleinste jeugdkamper die opstaat krijgt de hoofdrol en dat is Dyllan. Trots neemt hij het verhaal in ontvangst en zijn ogen glinsteren in het kampvuurlicht.
Tijd om te gaan slapen, tandjes poetsen en het tentje opzoeken. De nachtwakers spreken van een voorbeeldige groep........

Zaterdag ochtend:
Ochtendglorie en de housebeat is daar. De jonge jeugdkampers zijn al vroeg present maar ook de jonge begeleiders zetten hun beste beentje voor.
Terwijl de vrijwilligers het ontbijt gereed maken, worden de jeugdkampers op een warming-up getracteerd die zijn weerga niet kent. De jonge garde, onder aanvoering van DJ's Jelle en Mart, zetten diverse nummers in en alle spiergroepen komen aanbod. Zeker ook de lachspieren. Top mannen!
De 'dab' 's nachts nog droog geoefend, 's morgens vlekkeloos uitgevoerd.

Het brood van Nagelkerke gaat erin als zoete koek. Het buikje is goed gevuld om de dag te beginnen. Eerst nog even de hersengymnastiek.
Het woord van de vossenjacht was 'doelpunt'. Maak daar maar eens heel veel woorden van. En ook de quizvragen moesten met het landenteam beantwoord worden.

En dan 
Tijd voor het Europees kampioenschap.
In een mooi zonnetje werden de sportieve wedstrijden gespeeld . Je kon goed zien dat trainingsarbeid loont, want deze kids waren topfit. Vele meters werden afgelegd en prachtige doelpunten werden gescoord. Mooi tikkietakkie voetbal afgewisseld door kick and run voetbal . Een lust voor het oog.
Maar er kan er maar één de beste zijn....

De totaaluitslag

In de totaal uitslag zaten de landenteams zeer dicht bij elkaar. Maar uiteindelijk ging Belgie met begeleiders Mandy en Kevin met de hoofdprijs weg. Gevolgd door nummer 2 Frankrijk met begeleiders Thomas en Bart  3:  Spanje (Patricia en Bjarne)  4: Engeland (Ralph en Leonardo)   5: Ierland (Ferdy en Rona)  6  Kroatië (Edith en Job) 7 Zweden (Daniëlle en Mart)  8:Duitsland (Ilse en Jelle)  en dit alles onder de bezielende leiding van Saskia en Natasja. 

Enkele opmerkingen van de kids.
Het rokvoetbal was echt heel leuk.
Balglijden was echt gaaf.
Ik vond de vossenjacht het leukste, zeker toen we drinken kregen bij tante.
Ik vond de ochtend gym echt cool.

Vrijwilligers en sponsors vriendelijk bedankt voor jullie bijdrage. Hopend dat deze happening nog jaren mag doorgaan en dat de tieners straks tegen elkaar zeggen, Weet je nog…….

Op de Facebookpagina zijn foto's van het jeugdkamp te bekijken.

Met vriendelijke groet, Jeugdkampteam vv De Fendert

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!