VOLG ONS OP TWITTER

04-07-2016: De kers op de taart voor het MB1

De kers op de taart voor het MB1

Na een mooi seizoen voor de talenten van het MB1 stond er een nog een schitterende uitdaging op het programma in het weekend van 25 en 26 juni. De meiden mochten de Nederlandse eer in Europa hoog houden op een internationaal meisjes toernooi in Bremen. Op deze Girls Cup 2016 waren toernooien voor meisjesteam uit de E, D, C en B leeftijden. In de MB-categorie hadden op het laatste moment 2 teams zich teruggetrokken, waardoor er toernooi overbleef met 8 teams, 5 Duitse en 3 Nederlandse.

Om goed voorbereid en uitgerust te zijn vertrokken de talenten op vrijdagmiddag al met 2, grotendeels door Autobedrijf van Dueren gesponsorde (waarvoor dank), 9 persoonsbusjes en 2 auto’s. Halverwege de avond arriveerden we op de camping waar 6 stacaravans voor ons klaar stonden. Na het inrichten en indelen van de caravans gingen de meiden rond 23.00 uur naar het buitenzwembad. Volgens de camping eigenaresse met iets te veel kabaal, waarop we vriendelijk doch dringend verzocht werden om iets rustiger te doen. Maar ja dat is lastig, zeker als leider Anne om 24.00 uur voor de 5e keer 49 jaar oud/jong werd. In 1 van de busjes hadden 6 meiden prachtige en doeltreffende limericks bedacht voor de andere talenten. Na de taart van Anne werden deze enthousiast gezongen. Gezelligheid ten top. Om de andere dag nog een beetje fit te zijn, doken onze talenten daarna hun bedje in. . . . Om gelijk braaf te gaan slapen. Of niet.

Op zaterdag begon de dag met regen. En voor de afwisseling regende het soms hard en soms miezerde het, maar echt droog is het bijna niet geweest. Jammer, maar onze bikkels hebben we hier niet één woordje over horen klagen. Complimenten. De leiding was zo slim geweest om een partytentje te lenen (bedankt Olaf en Marjolein Roks), zodat de wissels en supporters in ieder geval droog of soms uit de zon konden zitten. Na het prominent weghangen van de ‘vv de Fendert vlag’ en het hoog in de top plaatsen van de Nederlandse vlag werden de teams voorgesteld.

Om 13.00 uur begon het toernooi en om 13.30 uur waren wij aan de beurt voor onze 1e van 6 wedstrijden van 25 minuten op 1 dag (best pittig, normaal 1 wedstrijd van 2 x 40 minuten, nu 150 minuten) . . . Van het bestuur (waarvoor dank) hadden we voor elke tegenstander een vv de Fendert sjaal meegekregen. Op basis van de trainingsopkomst mochten de talenten die het vaakst zijn wezen trainen, aanvoerdster zijn en de sjaal voor de wedstrijd overhandigen aan de aanvoerdster van de tegenstander. Zo zetten we vv de Fendert mooi op de kaart!

De 1e wedstrijd was tegen TGS Herdecke. De 1e 12 minuten waren zeer overtuigend van onze kant en kwamen we verdiend met 0 – 2 voor. De 2e helft was gelijkwaardiger, maar zonder doelpunten, dus de 1e 3 punten waren binnen. De 2e wedstrijd was tegen TuS Asemissen, maar dat deden zij helaas niet. Na een 1 – 0 voorsprong, misten ze niet en gingen we van helft wisselen met een 1 – 1 stand. Onze nieuwe keepster Britt hield ons goed in de wedstrijd met 2 ‘wereld’ reddingen. De 2 helft prikten we er 2 binnen en kregen niets meer tegen, waardoor we met 3 – 1 wonnen. Na weer een half uur pauze konden we de wei in tegen Post SV Oldenburg. Ook deze Duitse tegenstander was kansloos tegen de Fendert. Met de kleinste marge van 1 – 0 pakten we ook in deze wedstrijd 3 punten. Na 3 wedstrijden waren we gedeeld koploper, met het beste doelsaldo.

De 4e wedstrijd was tegen de thuisclub ATS Buntentor. Deze tegenstander was wat sterker en helaas was dit de 1e nederlaag van de dag. Maar niet getreurd, want de volgende dag waren er nog kruisfinales, waar de weg voor de eeuwige roem voor iedereen open lag. Gelijk na de 4e wedstrijd, stond de 5e wedstrijd gepland. Tegen Sporting ’70 een hoofdklasse team uit Utrecht. De vermoeidheid begon zich af te tekenen en mede hierdoor verloren we ook deze wedstrijd. Hoewel we wel veerkracht toonden door van 0 – 2 achterstand terug te komen tot een 2 – 2 stand. Helaas maakten zij hierna nog een goal. Om 18.00 uur stond de laatste wedstrijd op het programma, tegen koploper AVW ’66 Westervoort. Deze Nederlandse hoofdklasser had nog geen tegendoelpunt gekregen en alles al gewonnen. En ook tegen deze ploeg trokken we aan het kortste eind. Na 6 wedstrijden stonden we 3e, niet slecht.

Leider Bert maakte de terugreis van Bremen naar de camping spannend. Zonder navigatie, zonder mobiele telefoon, de andere auto’s kwijt raken en dan de weg terug vinden is een echte uitdaging. Ruim een half uurtje later dan de anderen arriveerden ze gelukkig toch terug bij de caravans. ’s Avonds stond er een BBQ gepland, maar in de kou en regen was dat niet zo’n goed idee. De vrouwelijke begeleiders zaten niet bij de pakken neer en toverden in de keuken een heerlijke sport/BBQ maaltijd voor onze talenten op tafel. Wat een toppers.

Op zondag stond de 7e poulewedstrijd tegen SG TV Jahn om 9.30 uur al vroeg gepland. De bedoeling was om 7.30 uur uit bed, eten, koffers in de bussen en om 8.30 uur richting Bremen. Na een ‘speciaal’ ontbijt op bed voor Britt van Vlimmeren kwamen onze talenten tevoorschijn. De één wat sneller en fitter dan de andere. Maar allemaal met kleine oogjes. Mooi toch. Om 8.50 uur vertrokken de busjes met de speelsters naar Bremen. Waarna de overige begeleiders de caravans konden kuisen. Dat onze talenten nog niet wakker waren, bleek in de laatste poulewedstrijd, want deze ging met 0 – 2 verloren. Gelukkig scheen vandaag de zon en kon de korte broek aan. En konden we de partytent gebruiken om af en toe uit de zon te zitten.

In de kruisfinale van de nummer 4 tegen de nummer 5 mochten we aantreden tegen het Nederlandse Sporting ’70. Bij winst kwamen we in de winnaarspoule. Bij verlies in de verliezerspoule. Na een stevige schouderduw kregen we een penalty tegen. Deze werd professioneel naast gekeken. Hierna trokken we het spel naar ons toe en kwamen verdiend op 1 – 0 voorsprong. Dit toernooi werd zonder grensrechters gespeeld. Na een ongelukkig tegendoelpunt (buitenspel of niet?) wisselden we met 1 – 1 van speelhelft. De 2e helft ging gelijk op, maar scoorde onze tegenstander weer, waarbij er weer een zwaar buitenspel luchtje om dit doelpunt hing. Helaas ging deze wedstrijd met 1 – 2 verloren. Dus restte ons de verliezerpoule voor de plaatsen 5 t/m 8.

De 1e wedstrijd was tegen TSG Herdecke. Deze trokken we overtuigend naar ons toe. Binnen 5 minuten stonden we met 2 – 0 voor en voor het wisselen, maakten we ook nog de 3 – 0. Het 2e deel stonden onze centrale verdedigsters in de aanval. En zij lieten zien dat ze dit ook goed konden, want Colette zette de 4 – 0 eindstand op het bord.

De wedstrijd om de 5e en 6e plaats was tegen SC TV Jahn. Onze keepster ging een wedstrijd voetballen en ook dat kan ze goed. Snel kwamen we met 1 – 0 voor, maar uit een corner bleef de bal liggen in ons 16 meter gebied en de tegenstander kon hieruit de 1 – 1 scoren. Na het wisselen, scoorde Demi prachtig met een volley de winnende 2 – 1. Zodoende werden we 5e . . . .  in de laatste wedstrijd voor vv de Fendert van Angeline die, helaas, haar voetbalgeluk gaat beproeven bij het dames team van SC Gastel. Voor haar afscheid kreeg ze een ‘Girlscup t-shirt’ met handtekeningen van al haar vriendinnen van vv de Fendert MB1.

Echter bij de prijsuitreiking kreeg de thuisclub ATS Buntentor, die 2e was geworden, de 8e prijs. Waarom heb ik niet begrepen. Maar daardoor schoven wij 1 plaatsje op en werden we 4e. Gedoucht en heel, heel moe maar meer dan voldaan hebben we nog een tijdje file gereden. Onderweg hebben we met het hele team een sportmaaltijd bij de M in Hengelo genuttigd, waarna de talenten rond 22.00 uur terug in Fijnaart waren.

Zo hebben we een prachtig seizoen op een schitterende manier afgesloten met het MB1. Als een echte kers op de taart. Met dank aan fotograaf John van Est die ook dit toernooi de mooiste sportfoto’s heeft gemaakt.

Na de zomer houden we u weer op de hoogte van de nieuwe avonturen van de vv de Fendert meiden.

De foto's van dit weekendje staan op de Facebookpagina van v.v. de Fendert.

Prettige vakantie.

De trotse leiders,

Monique, John, Evelien, Bert, Petra, Anne, Marjan en Leon.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!