04-10-2015: DBGC 1 - De Fendert 1

DBGC 1 - De Fendert 1
Op deze zonovergoten zaterdag mocht De Fendert aantreden tegen koploper DBGC uit Oude Tonge welke reeds 12 punten uit de eerste 4 wedstrijden had vergaard. Spits Nick Krijnen begon op de bank in verband met een lichte enkelblessure. DBGC ging voortvarend van start met goed combinatievoetbal en na 5 minuten was er meteen een gevaarlijke uitval van de bijna niet te stoppen rechtsbuiten nummer 7 Tromp.

Enkele minuten later wederom een gevaarlijke aanval van links waaruit al vrij vroeg in de wedstrijd de 1 -0 werd aangetekend door de thuisploeg. Na deze 1-0 bleef de thuisploeg het initiatief houden en creëerde een aantal kansen waaronder een gevaarlijk schot van rechts en een kopbal op de lat. De Fendert wist hier tegenover alleen wat gesmoorde afstandsschoten te plaatsen maar hield zich toch nog staande. Enkele minuten voor rust behoedde doelman Ronald De Fendert nog voor een 2 - 0 achterstand door zich voor de doorgebroken Tromp te gooien. Net voor rust was er een klein plaagstootje van De Fendert maar Ron zijn hoofd schampte net de bal helaas. Toch gingen we rusten met slechts een 1 - 0 achterstand en weet je nooit hoe de bal rolt. Na de rust werd toch spits Nick Krijnen ingebracht en kwam De Fendert fel uit de startblokken en meteen kwam Nick voor de keeper maar deze stopte bekwaam de inzet. Enkele minuten later een voorzet van Bart waarbij Justin boven de verdedigers en keeper uit kwam maar helaas ging zijn kopbal net over de deklat. Na deze 10 minuten herpakte DBGC zich en nam het heft weer in handen en scoorde 20 minuten na de rust de 2-0. Even later belandde een dwarrelende voorzet van links in de rechterbovenhoek en was de wedstrijd gespeeld. De Fendert had fysiek veel moeten geven als compensatie tegen het sterke combinatievoetbal maar gaf de doelpunten na de 3 - 0 wel erg gemakkelijk weg. Verliezen is niet erg tegen de koploper maar dit laten uitlopen naar 7 -0 zonder een stukje extra vechtlust (normaal gesproken dit seizoen het sterkste punt) was niet verteerbaar voor de technische staf. Na de wedstrijd gaf de trainer dan ook aan een ieder aan om dit voor zich zelf te evalueren. Enige positieve punt was dat er geen kaarten en blessures zijn opgelopen in deze wedstrijd onder leiding van een overigens zeer goed fluitende scheidsrechter. Aanstaande zaterdag de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Stellendam waarbij we hopelijk dit pak slaag kunnen rechtzetten met een 3-punter.