VOLG ONS OP TWITTER

05-10-2015: De Fendert C1 - FC Bergen C1

De Fendert C1 - FC Bergen C1
Een prachtige zaterdagochtend verleent zich uiteraard voor een mooie pot voetbal. Onze jongens van het C1 mochten vandaag thuis aantreden tegen FC Bergen; koploper in onze klasse omdat MOC'17 over geplaatst is naar een hogere klasse. Sprundel C1 neemt deze plaats in zodat onze competitie weer compleet is.

Om de wrange nasmaak van afgelopen week weg te spoelen werden de jongens scherp gezet want dat wilden we toch niet meer zien, zeker niet met zo’n groep jongens. Dit was ook te zien na het eerste fluitsignaal, want alles wat rood-wit was begon scherp en kon het eerste doelpunt dan ook niet lang uitblijven. Na ongeveer 10 minuten voetballen was het Collin die de bal keurig achter de keeper plaatste. Om dan door te drukken is voor onze jongens toch nog een lastige opgave, al namen de kansen niet af maar was het de koelbloedigheid die te wensen liet.

We lieten Bergen terug in hun spel komen wat ook voor hun kansen opleverde maar die ze niet wisten te verzilveren. Tot een kwartier voor rust de bal over rechts doorkwam en onze goalie de bal beroerde maar richting een Bergen- speler duwde die het leer ook gelijk maar binnenschoot: 1-1. Dit was gelijk ook de ruststand.

Na rust gingen we met de opdracht naar buiten om meer druk te zetten en de ballen via de zijkanten voor de goal te brengen. Het veldoverwicht was duidelijk te zien; de Fendert in de aanval en Bergen in de verdedigende stelling met een goede keeper van Bergen die een ware ‘sta in weg’ bleek te zijn voor onze jongens. Maar na een twintigtal minuutjes te hebben gespeeld was het Joep die de bal keurig netjes in de rechterbovenhoek krulde en de 2-1 stond op het bord. Verlossend was het voor ons als leiders maar ook voor de grote menigte van ouders en grootouders en voor de jongens zelf uiteraard. Hierna liep het toch allemaal even wat makkelijker en maakte Joep zijn naam waar als ‘goaltjes- dief’ en schoot de 3-1 na een mooie aanval binnen. Koploper ben je dan ineens. Mooi voor de jongens, zeker gezien de strijd die ze hebben geleverd en als één team voor elkaar willen vechten. Een mooie groep waar wij als leiders zeer trots op zijn. Tevens wil ik bij deze Marcel weer bedanken voor de mooie foto’s.

 

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!