VOLG ONS OP TWITTER

05-11-2016: De Fendert JO11-3 - SC Gastel JO11-4

De Fendert JO11-3 - SC Gastel JO11-4

In West-Brabant worden diverse mooie derby's gespeeld, zoals De Fendert tegen SC Gastel: altijd een beladen duel. De wedstrijd begon een aantal minuten later dan gepland. Naar verluidt werd de spelersbus van SC Gastel  op ludieke wijze door supporters van de thuisspelende ploeg tegen gehouden op de witte brug tussen Stampersgat en Fijnaart. Eenmaal aangekomen op Sportpark De Fendert was te toon gezet. Eerder dit seizoen gingen beide ploegen gelijk tegen elkaar op, maar trok De Fendert aan het laatse eind door met 2-3 te winnen.

De eerste helft was een ware slag op het middenveld. Beide teams gaven niet veel toe, met weinig kansen tot gevolg. Met een 0-0 ruststand gingen we aan de limonade. 

In de tweede helft werd het een open wedstrijd. SC Gastel kwam na 4 minuten spelen in de tweede helft op een 0-1 voorsprong. Dit was het signaal voor de thuisploeg om alle remmen los te gooien. In de 10e minuut was er een mooie onderschepping door Joep, die een puike wedstrijd speelde. Hij gaf de bal daarna prima op links door aan Lennart, die met een rush vanaf het middenveld naar het doel liep om vervolgens keurig af te ronden: 1-1. Met veel inzet ging JO11-3 op zoek naar een voorsprong. Die kwam niet veel later, toen Robyn prima doorging en met een voorzet Kai wist te bereiken. De "pupil van de week" rondde met een halve volley prachtig af: 2-1. Twee minuten later was het weer fel doorgaan op het middenveld door Lennart, die wederom Kai in stelling bracht en de 3-1 voorsprong en einduitslag met rechts binnen schoot. 

Een welkome overwinning voor De Fendert JO11-3. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Roosendaal JO11-8. Wellicht is het verstandig om de witte brug te mijden en te kiezen voor een andere route richting Tullepetaonestad...

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!