06-03-2016: De Fendert C1 - Meto C1

De Fendert C1 - Meto C1

Op deze koude, bevroren morgen toch maar even gebeld voor de zekerheid of dat de wedstrijd door zou gaan. De velden waren wit maar bespeelbaar. Dus gingen we om 9 uur richting het sportpark. Nadat we de hoekvlaggen hadden geplaatst en de ballen en hesjes hadden gepakt was het tijd voor een bakje koffie. Hier kreeg ik te horen dat de scheids zich had afgemeld, ik keek op de klok het was rond half tien. Waar haal je nog zo snel een scheids vandaan een half uur voor de wedstrijd. Helaas was er geen lijst met telefoonnummers van scheidsrechters voor handen in de bestuurskamer. Na wat overleg kwam dhr. Schrauwen naar voren en was bereid te fluiten, waarvoor onze dank. De jongens snel het veld op gestuurd om de warming up te gaan doen. Om 10.00 uur konden we beginnen. Een schitterend veld 4 lag klaar om een mooie pot voetbal te laten zien.

Meto, de tegenstander van vandaag, begon voortvarend aan de strijd. Waar we bij onze jongens toch wat terughoudendheid zagen, was het Meto die voor het eerst gevaarlijk voor doel kwam. Doordat een speler van ons uitgleed kreeg de spits een kans: 0-1. Het was duidelijk; de mouwen moesten opgestroopt worden en voor elke bal moest er gestreden worden. We kregen wat kansjes maar de afronding was er nog niet. Toch was het weer Meto die kon schieten en de bal netjes in de kruising schoot: 0-2 was een feit. En met deze stand gingen we de rust in. Hier moest even duidelijke taal gesproken worden dat we absoluut niet hoeven te verliezen van dit team maar dat we meer strijd moesten leveren.

Zo zagen wij een ander C1 uit de kleedkamer verschijnen. De druk werd opgevoerd en Meto wist het even niet meer, ze kwamen niet meer van eigen helft af. De kansen die we kregen op dat moment konden we helaas niet verzilveren en keken we nog steeds tegen een achterstand aan. Één op één gingen we spelen om op die manier meer ‘oorlog’ te kunnen voeren. Maar helaas voor ons was het Meto die toch weer kon scoren: 0-3. Hierna viel het doek voor onze jongens. We kregen nog wel wat kansjes maar zoals ik al eerder schreef konden we de trekker niet overhalen. Jammer, want we waren zeker gewaagd aan elkaar. Maar Meto was vandaag de matchwinnaar en mocht de drie punten mee naar Hoogerheide nemen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd; dan komt Kloetinge op bezoek en kunnen we daar onze degens tegen gaan kruisen.