06-11-2016: De Fendert JO15-1 - RKsv RCD JO15-1

De Fendert JO15-1 - RKsv RCD JO15-1

Na een lastig begin (1 punt uit 4 wedstrijden) in deze 2e klasse met veel clubs van boven de sloot, begint JO15-1 steeds beter te wennen aan het wat fysiekere spel van deze clubs. Tegen Heerjansdam JO15-1 kwam de ommekeer met een mooie 5-2 overwinning. Vervolgens werd Groote Lindt JO15-1 met diezelfde cijfers verslagen waardoor we langzaam richting de middenmoot gaan.

Zaterdag stond het thuisduel tegen RCD JO15-1 uit Dordrecht op het programma, wat gezien de stand (4e) op de ranglijst een lastige pot beloofde te worden. Maar niets was minder waar; na het eerste fluitsignaal pakte de Fendert direct het initiatief en dat resulteerde na 5 minuten in de eerste grote kans voor Joep, maar die was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan Finn die deze beheerst binnenschoot, 1-0. De Fendert ging door en de kansen bleven komen dus hoefden we niet lang te wachten op de 2-0, Brian ging goed door op rechts en gaf mooi voor op Joep die deze keer zelf fraai afrondde. 5 minuten later was het weer raak, Brian maakt een fraaie aanval prachtig af waardoor het 3-0 was. Ons laatste doelpunt voor de thee kwam op naam van Jorg die een goed genomen corner van Brian mooi binnenkopte: 4-0. Wat gebeurt hier zag je iedereen denken.

Vanaf dat moment werd RCD wakker en leek het toch nog een wedstrijd te worden. LEEK, want onze verdediging (Jurian, Hafi, Marijn en Robin) stond goed opgesteld en gaf niet veel weg en wat ze weggaven werd door Ruben gepakt. Toch sloop er bij ons ook wat gemakzucht in de ploeg waardoor we met 4-1 richting de thee gingen.

In de rust de jongens duidelijk gemaakt dat er echt nog wel gestreden moest worden en dat we RCD niet in het spel mochten laten komen. Na de rust zagen we een gelijk opgaande strijd met voor beide ploegen wat kansen. RCD was de eerste die een van deze kansen benutte: 4-2. Toen werden we langs de lijn toch nog zenuwachtig, het zal toch niet… Maar Leonardo zag goed wat er fout ging en zette de verdediging iets anders weg waardoor we hun grote spits beter onder controle konden houden. Na nog wat kansen voor beide ploegen was het Finn die de wedstrijd in het slot gooide: 5-2.

Jongens, goed gedaan, en hard gewerkt! Bram, Jort, Olaf en Mike bedankt dat jullie ons geholpen hebben vandaag.