VOLG ONS OP TWITTER

07-03-2016: De Fendert VR1 - Pelikaan VR1

De Fendert VR1 - Pelikaan VR1

Het was een dag als alle andere dagen. De wolken gleden langzaam door de lucht en zorgden ervoor dat de zon af en toe zijn gezicht kon laten zien. Terwijl de zeldzame zonnestralen onze gezichten streelden, zorgde de gevallen regen van de afgelopen weken ervoor dat de modder onze voeten liet glijden door het gras. Onze blikken waren gericht op de vijand van deze dag: Pelikaan dames. Terwijl wij onze spieren warm maakten bekeken wij de opkomst aan de andere kant van het veld. Er moest en zou gewonnen worden.

De eerste helft ving aan en de toon werd direct gezet. Met veel passie werd er druk gezet op de tegenstanders. Toch was het Pelikaan die op voorsprong kwam. Terwijl onze voeten de grip probeerden te vinden op de gladde ondergrond werden er kansen gecreëerd nabij het doel van Pelikaan. Toch werden de kansen keer op keer gemist. Pelikaan kwam een tweede keer tot scoren. Ondertussen hadden de wolken plaats gemaakt voor een sterke zon, welke de strijd een stuk aangenamer maakte. Vanuit een corner was het Ankie die het geloof terug bracht in onze strijd, door de 2-1 hard in het net te schieten. Zo gingen we ook de rust in. In de kleedkamer werd niet veel gezegd. Dit was ook niet nodig, want diep van binnen voelde iedereen wat er mogelijk was.

De tweede helft ging beginnen en langzaam dropen wij terug het veld op. De moed had een hoogtepunt bereikt en het vertrouwen was onbeschadigd gebleven. De achterstand kon er niet voor zorgen dat de vriendschap op het veld minder was dan anders. De blik was op Marion gericht, die de linkerkant van het veld schoon hield. Met forse pas rende ze haar tegenstander voorbij. De bal aan haar voet en geloof in haar hart. Met de binnenkant van de voet werd de bal links langs de keeper geschoven. De 2-2 was een feit.

Toch roken we meer. Er hing iets in de lucht. Er hing meer in de lucht. En meer werd er behaald. Ondanks een onterecht afgekeurd doelpunt vanaf een schitterende pass van Wietske bleven we vechten voor wat terecht was. En gelijkspel was niet terecht. De 3-2 zou uiteindelijk vijf minuten voor tijd vallen. Er was weer een corner opgeëist door ons en een hoop dames stonden klaar in de 16. Toch was het Eefke die de bal op haar slof kreeg en hem achter de keepster wist te krijgen. De euforie was groot. Het was een perfect einde voor een dag die koud en grijs begon, maar eindigde met een overwinning op een belangrijke tegenstander.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!