VOLG ONS OP TWITTER

08-11-2015: De Fendert VR1 - SSC'55 VR2

De Fendert VR1 - SSC'55 VR2
Jaaaaaa weer 3 punten !!! Het is 7 november half drie in de middag. Onze gladiatoren zijn met 16 man sterk in de kleedkamer en nemen nog een laatste hap adem voor ze het veld op stappen. De tegenstander heeft tegen Zwaluwe, een geduchte concurrent, gelijk gespeeld. Zonder echt te weten wat er verwacht moest worden, werd er gezamenlijk aan de warming up begonnen. Af en toe werd er met een schuin oog naar de tegenstander gekeken tijdens de warming up. Onze helden waren gespannen.

De tocht naar de kleedkamer voor de opstelling duurde voor het gevoel lang. Uiteindelijk was het dan toch zo ver. Deze clash of the titans zou beginnen.

De tegenstander kreeg de aftrap. Meteen maakten onze dames duidelijk dat er een fel strijdtoneel verwacht zou kunnen worden. Wietske sprintte naar voren en veroverde binnen de kortste keren die oh zo belangrijke bal. Uiteindelijk kreeg Wietske de bal in de linkerhoek en met een felle beweging zei ze koekoek tegen de tegenstander. Sharon stond ondertussen net binnen de 16 te roepen om de bal, welke ze met een geweldige pass van Wietske kreeg. Rechts van Sharon stond Tess helemaal vrij en verzocht de bal te krijgen. Deze kon ze krijgen van Sharon. De bal werd doorgekopt, stuiterde 1 keer en werd toen uit de lucht de kruising ingeschoten. Een opluchting ging over het veld heen en tegelijkertijd ook een gezamenlijke gedachte: 'Oh wordt het zo'n dag...'

Wat niemand kon verwachten was dat het snel zou gaan op dat moment. Direct weer op de bal, storen waar het kan en veroveren zodra je de kans krijgt. En zo geschiedde het. De tegenstander kwam er niet aan te pas. Een voorzet van Tess op Wiets eindigde in de 16 op de arm van de tegenstander en een penalty werd gegeven. Omdat onze penaltyspecialist Ankie geblesseerd is en daarom komende tijd aan de kant leider is, nam Tess de penalty. Deze ging er met een flinke knal in. De tweede was binnen. En dat binnen een paar minuten van elkaar. Er mocht geen twijfel meer over bestaan: de Fendert stond op het veld om als overwinnaar weer eraf te lopen. Enkele minuten van goed verdedigen en een aantal goede passes gingen voorbij. Uiteindelijk kregen we een corner. Tess zou hem nemen en zag Marleen en Wiets op de juiste plek voor het doel staan. Met een flinke draai kwam de bal echter niet bij Marleen en Wietske terecht, maar onder de lat in het doel. Binnen 13 minuten stond het 3-0 voor de Fendert. De rest van de eerste helft bestond uit het goed overspelen en heroveren van de bal waar nodig, maar kon er niet echt meer een vuist gemaakt worden. De vroege doelpunten hadden de gladiatoren nonchalant gemaakt. Rond de 30ste minuut moest de keepster van de tegenpartij nog gewisseld worden, omdat zij haar enkel verzwikt had bij het derde doelpunt.

In de tweede helft was De Fendert de focus een beetje kwijt. Het wilde allemaal niet zo. Marion en Joyce wisten elkaar prima te vinden, maar dat kleine beetje geluk dat je af en toe nodig hebt, was verdwenen. Uiteindelijk maakte Marion de 4-0 nadat er een geweldige steekpass gegeven was op haar. En wanneer Marion eenmaal op gang is, rent ze iedereen eruit. Koelbloedig legde ze hem in de linkerhoek. Verdedigend stonden Kim, Demi, Chantal, Marjolein, Sieneke, Marcella, Mandy en Janus allemaal om de beurt hun mannetje. Gedurende de wedstrijd slopen er af en toe grote kansen in voor onze tegenstander, maar deze werden ofwel opgevangen door Marjolein en Janus ofwel Marjet nam als keepster de kans voor de tegenstander weg door zichzelf prima voor de bal te werpen. Marjet heeft zeker een aantal doelpunten voorkomen met puik keepwerk.

De laatste goal was een goed samenspel tussen middenveld en verdedigers. Joyce, die zichzelf helemaal gegeven heeft in haar debuutwedstrijd, gaf hem mee aan Tess, die samen oog in oog stond met de keepster. Gelukkig had zij Marion aan haar zijde, die prima meegelopen was. De bal werd op Marion gegeven, die deze keer de rechterhoek in gedachte had. Dat was de 5-0 en zo zou de wedstrijd ook eindigen. De tegenstander heeft nog een aantal kansen gehad, maar zoals gezegd had de tegenstander geen rekening gehouden met een sterke verdediging en een ijzersterke keepster.

Wij kwamen, wij zagen en wij overwonnen. Door puik teamwerk waren wij een maatje te groot voor onze tegenstanders, die dat ook in de eerste helft al geaccepteerd leken te hebben. Volgende week maken wij ons klaar om richting Dordrecht te vertrekken om daar ons te verzekeren van een kans op het kampioenschap dit seizoen. Met een grote dank aan het publiek dat massaal was komen kijken, sluiten wij dit stukje af. Tot volgende week!

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!