08-11-2015: MZC '11 C2 - De Fendert C1

MZC '11 C2 - De Fendert C1
Zaterdag mochten de jongens van het C1 aantreden tegen MZC '11 in Zierikzee. Een uitwedstrijd, dus was het al vroeg ochtend voor onze mannen. 8.15 uur vertrokken want de wedstrijd stond gepland om 9.30 uur. Daar aangekomen begonnen we aan de warming-up om daarna de opstelling bekend te maken. MZC is de nummer laatst bij ons in de competitie dus kruipt er al gauw in dat je die gasten onderschat. Dat hebben we dus ook gauw uit hun hoofden gepraat en gezegd dat je een tegenstander nooit moet onderschatten.

Na het eerste fluitsignaal begon de rood-witte trein te bulderen en was het één richtings-verkeer naar het doel van MZC. Kansen volop maar deze werden niet verzilverd dus gingen we rusten met een 0-0. In dezen vertelden we de jongens dat we niet moesten verslappen maar de druk op het doel van MZC hoog moesten houden en dat het doelpunt dan toch wel een keer zal vallen. Het fluitsignaal voor de tweede helft had weer geklonken en hetzelfde beeld van de eerste helft kwam weer terug. Wij in de aanval en MZC een muur optrekken om maar geen schade op te lopen. MZC kreeg zowaar ook nog kans om te scoren door de spits van hen die één op één op onze keeper afging, maar deze maakte die kans ook onschadelijk zodat het nog steeds 0-0 bleef. Maar in de 50e minuut was het dan toch zover. Een vrije trap werd feilloos binnengetrapt door Jorg en de 0-1 was een feit. Prettig voor ons maar ook voor het meegereisde publiek die het iets warmer kreeg na dit doelpunt. Na 70 minuten te hebben gespeeld floot de scheids af en gingen de drie punten mee richting Brabant. Ik denk dat de gedachte van de meeste jongens al bij volgende week lag, dan wordt de kraker tegen gemeentegenoot Klundert afgewerkt. Een thuis wedstrijd, die gezien het enthousiasme dat bij de jongens leeft, een leuke wedstrijd kan worden.