08-11-2015: ST TPO/VOV E1 - De Fendert E2

ST TPO/VOV E1 - De Fendert E2
Eerder dit seizoen bleek TPO/VOV een gelijkwaardige tegenstander voor De Fendert E2, wat in de thuiswedstrijd tot een spannende wedstrijd en 2-2 gelijkspel resulteerde. Zaterdag 7 november mocht het opnieuw aantreden tegen deze tegenstander in Langeweg. Vooraf wisten we dat dit wel eens een belangrijke wedstrijd kon worden voor het vervolg van deze competitie, en met een schuin oog keken we ook naar een andere derby die in Zevenbergen gespeeld werd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Opnieuw deden de teams weinig voor elkaar onder. Halverwege de eerste helft werd Thijme op rechts diep gestuurd, die met een mooie voorzet Niels wist te bereiken. In plaats van ineens uit te halen met links, kapte Niels zijn tegenstander uit om vervolgens met zijn favoriete rechter been droog binnen te schieten: 0-1. Met die stand gingen we de kleedkamers van de plaatselijke gymzaal binnen.

De tweede helft kwam TPO/VOV fel uit de startblokken. De Fendert kon moeilijk onder de druk vandaan komen en niet voorkomen dat de thuisspelende ploeg op gelijke hoogte kwam: 1-1. De Fendert wist zich knap te herpakken en kwam weer wat beter in de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die op 2-1 voorsprong kon komen na een ongelukkig moment achterin. Zoals wel vaker dit seizoen gaat E2 niet zomaar opzij: alle mouwen werden nog verder opgestroopt en met de nodige risico's werd de aanval gezocht. Dit resulteerde in veel corners. Dat hoekschoppen een gevaarlijk wapen van ons zijn, bleek weer eens toen Niels met zijn tweede treffer de gelijkmaker binnen kon draaien: 2-2. Beide ploegen lieten de wil om te winnen zien en ook de toeschouwers (heel Langeweg was op komen draven voor deze clash) gingen achter hun teams staan. Kort voor tijd wist Wouter het thuispubliek stil te krijgen: na een prachtige actie kon hij de bal op karakter binnen schieten: 2-3! Een mooie beloning voor zijn harde werken deze wedstrijd!

De Fendert E2 heeft deze wedstrijd opnieuw laten zien over een enorme drive en wilskracht te beschikken. Voor de leiders en trainers is het een genot om deel uit te mogen maken van dit team. De derby in Zevenbergen werd in het voordeel van Seolto beslist, wat betekent dat De Fendert naar de 2e plaats klimt, met 3 punten achterstand op de koploper. Volgende week opnieuw een derby: dan ontvangen wij Kogelvangers op Sportpark De Fendert: de kaartverkoop is inmiddels gestart...

Technische staf E2
Ferry, Thomas en Sander