08-12-2016: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jelle Nieuwkoop!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jelle Nieuwkoop!

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de strijdt aanbindt met VVC’68, is niemand minder dan... Jelle Nieuwkoop onze pupil van de week. Onze vliegende reporter sprak Jelle op een woensdagavond. JO9-1 was net begonnen met de training en Jelle werkte de oefeningen geconcentreerd af. Helaas moest onze vliegende reporter dit onderbreken voor dit diepte interview. Één van de aanwezige supporters van JO9-1 merkte nog op dat onze reporter goed moest luisteren, want zo voegde deze meneer eraan toe: “Van Jelle kun je nog veel leren...”

Jelle speelt dus in de Fendert JO9-1 en daar vervult hij een uiterst belangrijke taak. Jelle is namelijk de keeper. Jelle was niet altijd keeper. “Vroeger” in F4 had het team nog geen vaste keeper, de jongens keepten omstebeurt. Jelle bleek van alle spelers de meeste aanleg te hebben en het allerbelangrijkste... Hij vond het ook erg leuk. Op de vraag van onze vliegende reporter waarom hij keepen zo leuk vindt, antwoordt Jelle: ”Je mag dan lekker vies worden.” De mooiste momenten uit zijn nog prille carrière zijn het kampioenschap met MP1 èn de geweldige redding die hij maakte tegen RBC door een bal uit de kruising te plukken.

Later, als Jelle groot is, wil hij graag uitvinder worden. Onze reporter bestelt meteen wat pillen, als Jelle iets uitvindt tegen rimpels. De favoriete club van Jelle is Ajax en Davy Klaassen vindt hij de beste speler. “Hij is aanvoerder en maakt ook mooie goals.” Naast zelf voetballen speelt Jelle graag met Lego en ook spelen op de X-box vindt hij leuk.

Jelle, van 16 juni 2008, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit wordt zijn 4e seizoen. Jelle zit op de Kennedyschool in groep 5 bij juf Elma en juf Christel. Zijn lievelingsvak is tekenen. Jelle tekent het liefst grappige poppetjes.

Als Jelle thuis het menu zou mogen samenstellen, wordt het lasagna. “Maar dan wel die van de Aldi.”  Onze vliegende reporter denkt eventjes te bespeuren dat hier sprake is van sluikreclame...

Wij wensen Jelle veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!