09-04-2016: De Fendert E2 - Halsteren E5

De Fendert E2 - Halsteren E5

Zaterdag 9 april stond De Fendert E2 - Halsteren E5 op het programma op Sportpark De Fendert. Na de domper van vorige week tegen Kogelvangers, had E2 een prima mogelijkheid om zich te herstellen van deze kater. In de eerste wedstrijd van deze competitie won De Fendert overtuigend van Halsteren met duidelijke cijfers: 0-4. De Fendert, met de jarige Lois in de gelederen, begon goed aan de wedstrijd.

In de eerste minuut zorgde Niels met een dieptepass op Wouter meteen al voor een grote kans met een prima redding van de keeper van Halsteren tot gevolg. Ook Halsteren wist 5 minuten later een goede kans te creëren om op voorsprong te komen. In de 7e minuut was er een prima "driehoekje" tussen Niels, Mareno en Wouter, waarbij laatsgenoemde prima afrondde: 1-0. In de 16e minuut kwam Halsteren prima terug tot 1-1 door een schitterend afstandsschot in de kruising, onhoudbaar voor keeper Davey. De Fendert kwam 5 minuten voor rust toch op gelukkige wijze op een 2-1 voorsprong, nadat een lastige hoge voorzet van Wouter in eigen goal gewerkt werd door de tegenstander. Net voor rust schoot Niels de 3-1 binnen via een aanval uit het boekje met tikkie-takkie voetbal tussen Niels, Thijme, Mareno en Wouter: prachtig uitgespeelde aanval!

In de tweede helft ging De Fendert prima door met goed voetbal. In de 4e minuut schoot Thijme hard op doel, waarbij de keeper moeite had met het tegenhouden van de bal: Wouter was alert en kon uit de rebound de 4-1 voorsprong aantekenen. Even later werd de score nog verder uitgebouwd door een kopbal van Mareno uit een corner van Wouter. In de 13e minuut kon Halsteren toch een klein beetje spanning terugbrengen in de wedstrijd door de 5-2 te scoren, maar meteen vanuit de aftrap van De Fendert was het alweer 6-2 door een doelpunt van Wouter. E2 bleef lekker doorgaan en de goed spelende Niels kon zijn spel belonen met zijn tweede doelpunt door de bal van afstand met een boogbal over de keeper te spelen: 7-2. Het slotakkoord was opnieuw voor Wouter: met een knappe vrije trap zorgde hij voor een 8-2 eindstand.

Complimenten weer voor het team van Ferry, Thomas en Sander. De competitie is ongekend spannend: met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen maar liefst 4 teams nog kampioen worden. Twee van deze teams, v.v. de Fendert en TPO/VOV hebben dit helemaal zelf in de hand. En alsof het nog niet spannender kan, spelen deze twee teams volgende week ook nog eens tegen elkaar. Het belooft een waar spektakel te worden. De kaartverkoop voor deze uitwedstrijd is inmiddels gestart. Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte bus-combi, supporters mogen vrij afreizen naar Langeweg/Moerdijk.