10-04-2016: Klundert C1 - De Fendert C1

Klundert C1 - De Fendert C1

Zaterdag 9 april een derby Klundert C1 tegen de Fendert C1. De nummer 1 tegen de nummer 3 in deze competitie. Ietwat gespannen gingen we wat ingetogen aan de warming-up beginnen. Respect heet dat naar je tegenstander. Maar na het eerste fluitsignaal was van het ingetogene niets meer te merken. Het waren de jongens van de Fendert C1 die het spel bepaalden. Al vanaf minuut 1 waren we aanwezig en creëerden kansen. Met een afstandsschot probeerden we de keeper van Klundert al even uit. Voor hem het geluk dat hij hem net over zijn doel kon tikken, maar de toon was hiermee wel gezet.

De Fendert rook bloed en het ging verder ten strijde, Klundert was totaal overdonderd door het geweld wat de jongens van het C1 ten toon stelde. Dit hadden wij als leiders ook niet verwacht. Waar wij in de thuiswedstrijd de jongens hadden gewezen op het feit dat ze bij een nederlaag ‘dit een week lang moesten aanhoren omdat de meeste jongens in Zevenbergen op school gaan en dat niet prettig zal zijn’, hadden we dit nu niet benoemd. Wel hebben we benoemd dat we een ‘goede reserve bank’ hadden en diegene die zich niet voor 100 procent in zou zetten, gewisseld zou worden. Nou ik kan je vertellen dit was niet tegen dovemans oren verteld. Het waren dan ook onze jongens die tot de eerste mogelijkheid kwamen om de score te openen. Maar helaas net mis, maar de strijd brak los. Klundert wist het allemaal niet meer. Hun spits stond geïsoleerd en kon daardoor geen bal aannemen. Dit door het fantastische verdedigen van onze achterhoede. Ook onze doelman niet te vergeten die met gevaar voor eigen leven zich voor de spelers gooide om de sporadische aanvallen die klundert kreeg te verijdelen. En daar kwam de beslissende goal. Deion nam de bal goed mee en schoot hem netjes in de kruising; 0-1. Hierna was het de Fendert die het spel bleef maken en ook kans op kans kreeg om de uitslag te vergroten. Maar daar lieten we het toch bij liggen. Met 0-1 de rust in mag de pret niet drukken denken we dan. Maar er was meer te halen. We hebben de jongens er op gewezen dat we scherp moesten blijven en ons moesten blijven inzetten voor 100%. Met de wissels gingen we beginnen aan de tweede helft. Maar wederom was het de Fendert die het spel maakte. Tot ‘ergernis’ van het publiek van de Klundert- aanhang die steeds meer van zich lieten horen. Ook de scheids begon in onze ogen zijn voorliefde voor Klundert naar voren te schuiven door overtredingen van ons (dat gewoon normale duels waren) af te fluiten en de overtredingen die Klundert maakte weg te wuiven als zijnde dat er niets aan de hand was. Tot een kwartier voor het einde er een overtreding begaan werd op één van onze spelers. Op zo’n 30 meter van het doel van Klundert ging onze aanvoeder Colin achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter de doelman van Klundert; 0-2. De zege was binnen. Dit gaven we niet meer uit handen, sterker nog het had gewoon meer moeten zijn. Het aantal kansen dat we daarna nog kregen had de stand zeker tot 0-5 moeten brengen, maar ik denk dat de jongens toch een beetje clementie hadden met Klundert en de wedstrijd gecontroleerd uit speelden. Winnen van de nummer 1, misschien wel de kampioen in onze poule, is geweldig. Na de wedstrijd werd duidelijk dat Meto, de nr 2 in onze poule ook verloren had. Dus Klundert en Meto blijven in principe op dezelfde plaats staan. Ook onze medestrijder Bergen heeft verloren wat inhoudt dat we vandaag goede zaken gedaan hebben en ons vast op de derde plaats hebben genesteld.

Volgende week spelen we thuis tegen Kapelle. Hopelijk zijn we dan weer bij machten om er zo’n spannende wedstrijd van te maken als die van vandaag. Jongens dat we trots op jullie zijn dat is allang bekend, probeer dit vol te houden. Ik wil een woordje van dank uitspreken namens het hele team aan Erik Machielse. Hij heeft ons geassisteerd tijdens de afwezigheid van Ferdy. Ook de andere leiders van D1 bedankt om dit mogelijk te maken.

We gaan nu maar van een heerlijk weekend genieten en kijken alvast uit naar aankomend weekend en hopen dat die weer positief uitvalt voor ons.