10-04-2016: Kruiningen MB1 - De Fendert MB1

Kruiningen MB1 - De Fendert MB1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Kruiningen op het programma.  Thuis hadden we onder winderige omstandigheden met 1 – 1 de punten verdeeld. Om de meiden te motiveren om niet voor niets zo’n eind te rijden had de technische staf het voorstel gedaan om na afloop de Zeeuwse specialiteit te eten. Bij winst op kosten van de leiders en trainers. Bij verlies op kosten van de talenten. Of dit voor extra druk zorgde weten we niet, maar zaterdagmorgen kregen we afmeldingen van 2 zieken, waardoor we met maar 12 fitte en gretige talenten op pad konden.

De warming-up beloofde niet veel goeds, de gretigheid was in de kleedkamer blijven liggen. Dat was in de 1e tien minuten van de 1e helft ook goed terug te zien. Dankzij zeer sterk keeperswerk van Jessica Kannekens die 3 goede kansen van de Kruiningse meiden onschadelijk maakte, stond er nog steeds een brilstand op het scorebord. Hierna kantelde de wedstrijd voor ons de goede kant op. Na 15 minuten gooide Floor er een paar Kievit moves uit, afgesloten met een scherpe voorzet die door Demi op waarde werd geschat en bij de 1e paal verraste ze de keepster en scoorde de 0 – 1, een beetje tegen de verhouding in. Hierna ging het lopen bij de Fendertse talenten. Er werd weer simpel gecombineerd, vrijgelopen en het publiek stond te genieten. Zo’n 10 minuten later veroverde Babette de bal op zo’n 20 meter van het doel, waar iedereen dacht aan overspelen, ook de tegenstander, had onze spits een ander plan. Na een paar schijnbewegingen kon ze zo de 16 inlopen en zuiver afwerken, 0 – 2. Wat een weelde. Weer 5 minuten later, na een strakke corner, was Britt er als de kippen bij om de 0 – 3 binnen te tikken. En nog was de bolus niet op. Na een mooie voorzet van inval-linksback Gaby en een eveneens mooie aanname kreeg Babette voldoende tijd om laag in de verre hoek af te drukken voor de 0 – 4 ruststand.

In de rust kreeg de keepster applaus van haar ploeggenoten en de rest van het team de opdracht om zo te blijven voetballen als in het laatste half uur. Na 12 minuten gaf Britt een mooie voorzet van rechts, net iets te hoog om te koppen voor Angeline. Maar niet getreurd, Demi stond iets verderop op de juiste plaats om de 0 – 5 binnen te tikken. De 2e helft bleven we de bovenliggende partij, alleen werd er minder goed/slim/simpel overgespeeld en wilden we te snel naar het Kruiningse doel toe (om ook/zelf te scoren?). Vaak niet de juiste keuze, want simpel voetballen is en blijft het moeilijkste wat er is. Uit wat counters kregen de spitsen van de tegenstander ook nog wat mogelijkheden, maar telkens stond Jessica op juiste plaats of keek ze de bal naast. Zo werd de 0 – 5, de eindstand. Wat een dreamteam hebben we toch met een sterke keepster Jessica Kannekens, een niets weggevende en goed opbouwende verdediging met Frederique, Suzanne, Colette en Gaby. Een verdedigend, omschakelend en aanvallend sterk en creatief middenveld met Floor, Jara, Hannah en Angeline. En 2 scherpe spitsen Demi en Babette. En niet te vergeten onze alleskunster Britt die én in de verdediging én op het middenveld én in de aanval heeft gestaan én heeft gescoord. Dan waren Jessica Toetie, Melanie en Daphne er nog niet bij. Een team om trots op te zijn.

Belofte maakt schuld en 1 leider en supporter zijn bij de beste Kruiningse bakker bolussen en krakelingen gaan halen om de overwinning te vieren. Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen koploper WVV’67 MB1. Hopelijk trekken we onze vorm door en gaan we stunten tegen de Woensdrechtse meiden. Komt dat zien.

Foto's van deze wedstrijd zijn hier te bekijken.