VOLG ONS OP TWITTER

10-04-2017: De Fendert MO19-1 - Victoria'03 MO19-1

De Fendert MO19-1 - Victoria'03 MO19-1

Afgelopen zaterdag stond voor het oudste meisjesteam van vv de Fendert de thuiswedstrijd tegen Victoria’03 op het programma. Uit hadden we tegen deze fysiek sterke tegenstander met 2 – 1 verloren. Met lekker weer (wat is het warm . . .), op het hoofdveld, 2 wissels op de bank, de voortekenen waren goed.

Aan het begin van de 1e helft golfde het spel heen en weer zonder tot grote kansen te komen aan beide zijden. Na zo’n 20 minuten dacht een verdedigster van vv de Fendert dat ze aan het volleyballen was. Na een smash in de eigen 16 kon de uitstekend leidende scheidsrechter niets anders beslissen dan een penalty tegen te geven. Deze werd  onhoudbaar laag in het hoekje geschoten en zo stonden we met 0-1 achter. Hierna toonden onze talenten karakter. Na een duw links aan de zijkant van de 16 verdienden we een vrije trap. Deze werd door aanvoerdster Jara onhoudbaar achter de Oudenbosche keepster geschoten 1 – 1. Even later stond Britt op de juiste plaats om een achterbal op te vangen. Deze passte ze goed door op Demi, die niet twijfelde en de bal net onder de lat binnen te schieten 2 – 1. Met deze stand gingen we aan de ranja.

Net als de 1e helft golfde het spel op een neer. Halverwege de 2e helft tastten 2 verdedigers mis en daar profiteerde hun linksbuiten optimaal van door met een (mooie) boogbal onze keepster te verschalken, 2 – 2. Onze 2 spitsen kregen hierna nog 2 kansen, maar dit werd niet daadkrachtig uitgespeeld. Na een uitbraak van Victoria over onze linkerkant kreeg de beste keepster uit de competitie (toevallig die van De Fendert) wederom de kans om haar klasse te laten zien. De bal werd hard en laag in de verre hoek ingeschoten, maar met een katachtige duik tikte ze de bal precies langs de goed kant van de paal. Zo bleven wij voor de 4e keer op rij ongeslagen (2 x winst en 2 x gelijk). Een terechte uitslag met het publiek als winnaar na een mooie, sportieve pot voetbal.

Ook het meidenvoetbal leeft bij vv de Fendert, op dit moment voetballen er al meer dan 50 meisjes in de jeugd. Maar er is altijd plaats voor meer sportieve meiden. Als je een paar keer mee wil trainen, stuur dan een mail naar jeugdbestuur@vvdefendert.nl. Dan hoor je snel hoe laat en bij welk team je kan kijken of teamsport en voetbal iets voor jou is.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!