10-10-2020: De Fendert - Krabbendijke

De Fendert - Krabbendijke

Afgelopen zaterdag speelde De Fendert zijn 2e thuiswedstrijd van de nog prille competitie.

De Rooien moesten het doen zonder de steun van de 12e man, toeschouwers mochten helaas niet aanwezig zijn op Sportpark De Fendert. De Fendert startte met: Bryan, Benjamin, Sven, Mart, Floris, Michel, Dieon, Colin, Nick, Niels, Serge. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan onze trouwe supporter Dick den Dunnen, ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd.

Krabbendijke opende sterk en met name hun snelle aanvallers vormden een plaag voor De Fendert defensie. Na een minuut of 20 kwam de wedstrijd meer in evenwicht en in deze fase miste De Fendert 2 dotten van kansen op een voorsprong. Aan de overzijde was Krabbendijke wel trefzeker. Hun snelle rechtsbuiten zette laag voor en aanvoerder Danny Weber gleed de 0-1 binnen. Krabbendijke schakelde bij en probeerde voor de rust nog de genadeklap te geven, maar De Fendert hield stand en met een 0-1 ruststand was alles nog mogelijk. In de tweede helft kwam Hein voor Floris op de linksback. De Fendert pakte de duels energieker aan en daar had Krabbendijke het moeilijker mee, de wedstrijd golfde op en neer, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. De Fendert ging steeds meer drukken, maar kwam niet door de hechte Krabbendijke verdediging. Als dat wel dreigde te gebeuren was er altijd nog de assistent-scheidsrechter… Joep kwam voor Niels en Siem loste de moegestreden Michel af.

De Fendert bleef geloof houden op minimaal een punt, zag een vrije trap van Serge op de lat spatten, maar ontsnapte ook bij een counter aan de 0-2. Net voor tijd kreeg De Fendert nog wat mogelijkheden om te komen tot een voorzet, maar die waren steeds te laag, zodat de Krabbendijke verdedigers die makkelijk konden onderscheppen. Zo moest de Fendert het zuur van een nederlaag slikken. Hard gewerkt, met vlagen goed gevoetbald. Opmerkelijk en mooi om te vermelden is dat er maar liefst 6 spelers mee speelden, die vorig seizoen nog deel uitmaakten van de jeugd.