10-12-2016: De Schutters JO17-1 - De Fendert JO17-2

De Schutters JO17-1 - De Fendert JO17-2

Op deze zaterdag waarin de wereld steeds kleiner dreigde te worden door de nevel van regen, moesten de jongens van JO17-2 om kwart voor twee vertrekken naar Stampersgat om een vriendschappelijke wedstrijd te gaan spelen tegen de Schutters. Omdat er een tekort aan spelers was mochten de keeper en de linksback van het B1 en de mid-mid van het C1 meedoen aan deze wedstrijd. Nog even naar het vijfde kijken die hun wedstrijd speelde op veld 3 dicht bij de parkeerplaats. Het was een onstuimige wedstrijd waarin door de tegenstander veelal de scheids bekritiseerd werd. De jongens waren hiervan getuige en wij hebben gevraagd of zij dit normaal gedrag vonden. Het antwoord was unaniem;  “Nee, zo ga je niet met de scheids om”, was het antwoord.

We gingen richting Stampersgat om daar te gaan voetballen, al werd het wereldje wel steeds kleiner. De Schutters had de verlichting al aan gedaan en na de warming-up begonnen de jongens aan de strijd. Een gelijk opgaande wedstrijd kregen wij te zien als toeschouwers, die na zo’n tien minuten keerde in een kans voor de jongens van De Fendert, maar deze werd naast geschoten. Al gauw werd Mike weer alleen op de keeper af gestuurd en deze keer bleef hij wel koelbloedig en rondde de aanval mooi af: 0-1. Hierna verslapte het spel van onze jongens een beetje zodat De Schutters ook zijn kans rook om gevaarlijk te worden voor ons doel. Zo ging de spits alleen op onze keeper af maar die liet zien dat hij een ware ‘sta in de weg’ is en dook voor de bal en griste de bal van de schoen af van de spits. Ook de jongens van De Fendert lieten 100% kansen liggen waardoor het nog steeds maar 0-1 was. Net voor rust was het toch raak en wel voor de gastheren, want uit een rommelige situatie voor het doel tikte een speler van De Schutters de bal achter onze doelman: 1-1. Na een heerlijk bakje koffie met de andere ouders gingen we weer naar buiten voor de tweede helft. Hier was hetzelfde beeld te zien als in de eerste helft; een gelijk opgaande wedstrijd waarin de keepers het verschil maakten door elke keer goed op te treden bij de aanvallen die gecreëerd werden. Met nog zo’n tien minuten te spelen kreeg één van de ouders die bij ons stond een telefoontje, spierwit werd de man en wij vroegen of het wel goed ging met hem. Hij stamelde zacht “Pietje is overleden”. Wij vroegen: wie bedoel je, en hij zei:  “Pietje Magielse is overleden op ons sportpark”. Een maagkronkeling en vol ongeloof reageerde we van: “Nee joh, die floot immers net nog het vijfde en daar hebben we nog bij staan kijken met de jongens”.

Hoe goed dat de jongens dan ook spelen, je krijgt er niets meer van mee. De aarde verschuift onder je voeten. Ook al pakt je zoon een penalty en scoren we de 1-2 in de laatste minuut, we kregen het niet mee door dit vreselijke bericht. Hierna kwamen de apps binnen en moesten we er toch geloof aan geven dat het bericht klopte. Ook het ongeloof bij De Schutters was groot want ook daar floot Pietje zijn partijen. En bij de jongens was het ook niet te bevatten “We hebben net nog staan kijken naar die scheids bij het vijfde, dit kan toch niet?”. Maar helaas moesten we dit bericht bevestigen met een ja. Dan zie je dat de jongens daar met respect mee om gaan, ook al konden de meeste Pietje niet of nauwelijks. De overwinning op De Schutters was een feit maar het maakte niemand wat uit; winst of verlies, dit was een grote nederlaag voor zowel v.v. de Fendert als vele verenigingen hier in de omtrek (en vroeger daar buiten).

Een markant iemand is vandaag van ons heen gegaan. Wat is zo’n wereldje dan toch klein. Rust zacht Pietje Magielse en bedankt voor al die jaren bij zowel FSV als Kaaise Boys en v.v. de Fendert.