11-10-2015: De Fendert 1 - Stellendam 1

De Fendert 1 - Stellendam 1

Het belang van de wedstrijd de Fendert - Stellendam was voor beide partijen duidelijk. Winst zou betekenen dat de Fendert zich stevig zou vestigen in de middenmoot, terwijl de gasten uit Stellendam de punten ook broodnodig konden gebruiken om van de onderste plaatsen vandaan te komen. Ondanks het feit dat deze wedstrijd te boek stond als een "6 puntenwedstrijd" was dit in de beginfase van de wedstrijd, aan Fendert zijde, niet te zien. De Fendert oogde tam en er zat weinig beweging in de ploeg.

Stellendam oogde gretiger. Het probeerde met lange ballen hun diepe spits te bereiken en dan sloten de middenvelders bij, de Fendert stond erbij en keek er naar.
Na een kwartiertje werden een reeks fouten achter elkaar aan Fendert zijde afgestraft.
Simpel balverlies op links, niet alert verdedigen en de slappe inzet stuiterde over de liggende
Fendert doelman. De 0-1 was volkomen verdiend.
De Fendert probeerde de bakens te verzetten, maar als je eenmaal slecht aan een wedstrijd begint, is het lastig om dit om te draaien. De Fendert probeerde wel, maar in de buurt van de Stellendamgoal was besluitenloosheid troef. In plaats van te schieten uit diverse kansrijke posities werd er steeds een tikje te veel gedaan, zodat de Stellenaren steeds een voetje er tussen konden zetten.
Na een half uur spelen werd het plotseling 0-2. Een verkeerde beoordeling bij een instapsituatie zorgde ervoor dat een Stellendam speler helemaal vrij aan de achterlijn, de bal voor schoof en de geheel vrijstaande spits simpel in het lege doel kon schuiven.
De Fendert kreeg in het restant van de 1e helft geen noemenswaardige mogelijkheden meer.
Na de thee kwam de Fendert eventjes goed uit de startblokken. Het was Mitchel die uit de draai net over knalde, het tempo ging omhoog en Stellendam moest terug. Als de Fendert zo zou zijn begonnen aan de wedstrijd, zou de tegenstander wellicht kapot gespeeld kunnen worden. Nu was de tijd te kort.
Alhoewel diverse Stellendam spelers met kramp op het veld lagen hielden ze stand en de Fendert moest het bitter van deze nederlaag slikken.
Een wedstrijd om snel te vergeten want volgende week wacht weer een nieuwe klus voor de Fendert. Dan speelt het om 15.00 in Breda tegen The Gunners.